„Lietuvos rytas” tik paskutinėmis sekundėmis nusileido „Tau Ceramica” ekipai

Vitorijoje pasibaigė Eurolygos TOP-16 etapo rungtynės tarp vietos „Tau Ceramica” ekipos ir Vilniaus „Lietuvos ryto”. Pergalę po atkaklios ir itin permainingos kovos rezultatu 87:84 (28:26, 22:17, 19:27, 17:15) iškovojo šeimininkai, kurie užsitikrino vietą Eurolygos ketvirtfinalyje. Rungtynių pabaigoje kelio traumą patyrė Simas Jasaitis, kuris aikštelę paliko tik padėdamas komandos draugų.

Rungtynės prasidėjo sėkmingomis „Lietuvos ryto” atakomis (7:3), tačiau netrukus šeimininkai pradėjo taikliai šaudyti iš visų padėčių ir iš pradžių išlygino (9:9), o vėliau ir persvėrė rezultatą (16:9). Netrukus baskų ekipa jau įgijo 9 taškų pranašumą, o vilniečiai nespėjo sugaudyti savo varžovų.

Tačiau iš pradžių Jacksonas Vromanas, o vėliau ir Kenanas Bajramovičius sumažino skirtumą iki keturių taškų – 23:19, o dar po minutės deficitą tirpdė Chucko Eidsono ir Mindaugo Lukauskio metimai. Paskutinę kėlinuko sekundę Holliso Price’o tolimas metimas paliko šeimininkams tik dviejų taškų persvarą – 28:26.

Antrojo kėlinuko pradžioje „Lietuvos rytas” pasinaudojo varžovų klaidomis gynyboje ir po Ch.Eidsono dėjimo į krepšį pirmavo jau 33:30. Tačiau, kaip ir pirmame ketvirtyje, baskai netrukus vėl susigrąžino iniciatyvą ir Tiago Splitterio pastangomis jau buvo priekyje 39:33. Bet vilniečiai nebuvo linkę nusileisti – Martyno Gecevičiaus ir K.Bajramovičiaus tritaškiai – sumažino deficitą iki dviejų taškų, o J.Vromanas galingu dėjimu iš viršaus rezultatą išlygino. „Lietuvos ryto” legionierius iš JAV pelnė dar keturis taškus iš eilės, M.Lukauskis pridėjo tris baudos metimus ir rungtynėms įpusėjus vilniečiai pirmavo 48:45.

Po didžiosios pertraukos rungtynes aktyviau pradėjo jau „Tau Ceramica”, kurią į priekį vedė Pablo Prigioni. Nors po H.Price’o metimo vilniečiai dar pirmavo 56:50, tačiau Vitorijos krepšininkai pratęsė įspūdingą tritaškių seriją – du tolimus metimus pataikė Simas Jasaitis, dar du pridėjo P.Prigioni ir po trijų kėlinukų „Tau Ceramica” vėl išsiveržė į priekį – 72:67.

Ketvirtą kėlinuką šeimininkai pradėjo Mirzos Teletovičiaus tritaškis, tačiau vilniečiai pelnė šešis taškus iš eilės ir skirtumą sumažino iki minimumo. Po Ch.Eidsono tolimo metimo rezultatas jau buvo lygus – 77:77. Michailo Anisimovo ir Artūro Jomanto dvitaškiai leido vilniečiams išsiveržti į priekį, tačiau „Tau Ceramica” ne tik išlygino, bet ir po Zorano Planiničiaus tolimo metimo pirmavo 84:81. J.Vromanas apmaudžiai suklydo, o T.Splitteris įkrovė kamuolį iš viršaus. Nuo suolo pakilęs K.Bajramovičius pataikė sudėtingą tritaškį ir likus rungtyniauti daugiau nei minutei 86:84 šeimininkų naudai. Iki rungtynių pabaigos likus 8 sekundėms sostinės komandos žaidėjai suklydo išmesdami kamuolį iš užribio. J.Vromanas pražanga sustabdė S.Jasaitį, kuris prieš tai sužingsniavo. Lietuvis susidūrimo metu susižeidė kelį ir buvo priverstas palikti aikštelę. Sergi Vidalis pataikė vieną baudos metimą, o M.Lukauskis nesugebėjo išmesti kamuolį į krepšį – 87:84 šeimininkų naudai.

„Tau Ceramica”: Z.Planinic 16 (8 rez. perd., 6 atk.kam., 10 išprov. praž.), P.Prigioni 16, M.Teletovic 15, T.Splitter 13, S.Jasaitis 12 (1/1 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 1/2 baudos, naudingumas 13), W.McDonald 10.

„Lietuvos rytas”: K.Bajramovic 18 (5 atk. kam.), V.Jackson (7 atk. kam., 7 išprov. praž.) ir Ch.Eidson – po 15, H.Price’as 14 (5 rez. perd., 5 kl.), M.Lukauskis 13 (8 rez. perd.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.