Lietuviški akcentai WRC padangėje

Keturiskart pasaulio ralio čempionui prancūzui Sébastienui Loebui absoliučią pergalę 2006 m. sezoną atnešusį bolidą „Citroën Xsara WRC” šiemet vairuos lietuvių ekipažas. Po ilgai trukusių debatų 27 metų lenktynininkas Deividas Jocius vasario pabaigoje pagaliau pasirašė sutartį su Prancūzijos kompanija „Citroën Sport” ir šiemet ketina startuoti pasaulio ralio čempionate.

„Kol kas nesame tvirtai apsisprendę, tačiau svarstome galimybę važiuoti Turkijos ir Korsikos raliuose, kad galėtume išmėginti automobilį ir kartu pademonstruoti savo galimybes tiek lenktynėse keliais su žvyro danga, tiek ir asfaltuota, – grįžęs iš Prancūzijos „Ratams” pasakojo D.Jocius. – Būtent pasirinkti varžybas ir išbandyti automobilį šiuo metu mums yra svarbiausi klausimai.”

Kaip ir Lietuvos ralio čempionate, nuo 2000 m. ralyje vis aukštesnių rezultatų siekiantis sportininkas pasaulinio lygio varžybose dalyvaus su jam jau trečius metus talkinančiu šturmanu Kastyčiu Torrau. Ekipažas lenktyniaus naujai įsigytu automobiliu „Citroën Xsara WRC”, kurį vairuodamas S.Loebas 2006 m. tapo pasaulio čempionu važiuodamas „Kronos” komandoje. D.Jocius ir K.Torrau – pirmas lietuvių tandemas, lenktyniausiantis aukščiausio lygio sportine technika pasaulio ralio čempionate.

„Šis projektas mums anaiptol nėra galimybė prieš ką nors pasipuikuoti. „Citroën Sport” atstovams be užuolankų pasakėme, kad nesame turčiai, norintys savo malonumui išbandyti tokią techniką, bet išties automobilių sporte siekiame pačių aukščiausių rezultatų. Kompanijos vadovams akcentavau, kad mano tikslas – nugalėtojų podiumas, – atviravo D.Jocius. – Tačiau nenoriu pasirodyti esąs avantiūristas, tad jei tik pamatysiu, kad šiuo automobiliu smarkiai atsilieku nuo kitų tokią techniką vairuojančių sportininkų, būsiu priverstas jį tiesiog parduoti. „Citroën Xsara WRC” yra aukščiausio lygio ralio automobilis ir jo dėl savo nesėkmių trasoje kaltinti nevalia.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.