Pasipiktinimas po Prancūzijoje įvykdyto antisemitinio išpuolio

Prancūzijos žmogaus teisių aktyvistai ir žydų organizacijos trečiadienį paskelbė pavojų, kai buvo gauta žinia, kad viena gauja pagrobė ir sumušė jauną žydą Paryžiaus priemiestyje, tame pačiame, kur prieš du metus buvo mirtinai nukankintas kitas žydas.
Šeši jaunuoliai iš pietų Paryžiaus Banjė priemiesčio kaltinami vasario 22 dieną sandėlyje laikę uždarę 19-os metų jaunuolį, jį mušę ir seksualiai kankinę, taip pat ant jo veido užrašę „purvinas žydas” ir „bjaurus pederastas”.

Pasak teismo pareigūnų, jaunuoliai nuo 17 iki 25-erių, kurie pažinojo nukentėjusįjį, neteisingai jį kaltino juos apvogus. Vėliau „šoko ištiktas” jaunuolis buvo paguldytas į ligoninę.

Richardas Prasquier (Rišaras Praskjė), Prancūzijos žydų organizacijų tarybos vadovas sakė, kad šis incidentas patvirtino „reikalingumą išlikti budriems antisemitizmo akivaizdoje”.

Anot jo, tai yra įrodymas, kad antisemitizmas „tebėra giliai įsišaknijęs” Prancūzijoje, nepaisant to, kad užfiksuotų antisemitinių incidentų skaičius sumažėjo: 2006 metais jų buvo 371, o praėjusiais – 261.

Antisemitizmo klausimas yra labai jautrus Prancūzijoje, kur 600 tūkst. žydų bendruomenė yra pati didžiausia Vakarų Europoje, ir kur taip pat gyvena 5 mln. islamą išpažįstančių žmonių.

2006 metais jaunas 23-ejų metų žydas Ilanas Halimi (Ilanas Halimis) buvo pagrobtas, tris savaites laikytas ir mirtinai užkankintas negailestingos turto prievartautojų gaujos iš Banjė priemiesčio. Šis įvykis sukrėtė visą šalį.

Beveik 30 žmonių yra tardomi dėl šio nužudymo, o įtariamas gaujos vadeiva Youssefas Fofana (Jusefas Fofana) dėl žmogžudystės kitą mėnesį stos prieš teismą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.