Panevėžyje statybininkų paklausa sumažėjo

Panevėžyje šiuo metu paklausiausia profesija – automobilių remontininkas. Darbo biržos (DB) duomenimis, iš šiuo metu biržoje užregistruotų 282 laisvų darbo vietų net 32 yra automobilių remonto įmonėse.

Tik šiek tiek mažiau darbdaviams reikia vadybininkų, siuvėjų ir baldžių. O statybininkų šiuo metu ieško tik keli darbdaviai, tačiau ir jiems reikia tik dviejų statybos amatą išmanančių vyrų.

„Statybininkų paklausa labai sumažėjo. Iš dalies įtakos turi ir sezonas, tačiau ne tokios, kad paklausa būtų tapusi minimali”, – dienraščiui „Sekundė” sakė Panevėžio DB direktoriaus pavaduotoja Audronė Biguzienė.

Darbo rinkos specialistai pripažįsta, kad statybininkų poreikis mažėja dėl didėjančios įtampos šalies nekilnojamojo turto rinkoje ir brangstančių statybinių medžiagų. Dėl mažėjančių statybų apimčių šalies sostinėje, Kaune ir Klaipėdoje į Panevėžio apskritį grįžta vis daugiau statybininkų, todėl sparčiai auga konkurencija ir mažėja paklausa.

Dirbantys pagal verslo liudijimus tiesiogiai užsakovui jau net sutinka mažinti savo darbų įkainius.

Kovo 1-ąją Panevėžyje nedarbas siekė 4,7 procento. Palyginti su sausio pirmąja, nedarbas išaugo 0,1 procento. Darbo šiuo metu ieško 3462 panevėžiečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.