Nekilnojamojo turto brokeriai licencijuojami

Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (LNTAA) pradėjo licencijuoti ir atestuoti nekilnojamojo turto (NT) brokerius. Šią savaitę bus išduoti pirmieji NT brokerių pažymėjimai.

Pažymėjimai brokeriams bus išduodami keliais etapais, įvertinant kiekvieno darbo stažą. Pirmuosius pažymėjimus gaus apie 150 brokerių. Tai specialistai, NT srityje dirbantys daugiau kaip dvejus metus. Dar 20 specialistų gaus NT brokerio – eksperto pažymėjimus. Tokius pažymėjimus gaus brokeriai, NT srityje dirbantys daugiau kaip 10 metų.

„Brokerių klasifikavimas – tai ilgų diskusijų rezultatas. Mūsų asociacija vienija 17 Lietuvoje bei užsienyje dirbančių NT agentūrų bei daugiau kaip 500 NT tarpininkų. Taip pat atsižvelgta ir į kitų Europos šalių patirtį. Manome, jog pasirinktas optimaliausias variantas”, – teigia LNTAA direktorė Ina Gocentienė.

Anot jos, asociacija sieks, kad ateityje pagal teisės aktus NT brokerių kvalifikacija taip pat būtų skirstoma pagal darbo stažą šioje srityje – dirbantys vienus metus gautų NT brokerio asistento kvalifikaciją, dirbantys dvejus metus – NT brokerio, o dirbantys daugiau kaip penkerius metus įgytų brokerio – eksperto kvalifikaciją.

Dabartiniai pažymėjimai – tai plastikinė kortelė su nuotrauka. Nuo klastojimo ji apsaugota specialia LNTAA holograma. Be to, kortelėje yra LNTAA logotipas, pažymėjimo numeris ir galiojimo data.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.