Būdamas 86 metų mirė garsus italų tenoras Giuseppe di Stefano

Žymus italų tenoras Giuseppe di Stefano mirė (Džuzepė di Stefanas) pirmadienį mirė savo namuose užmiestyje prie Komo ežero. Garsiajam dainininkui buvo 86 metai.
Sicilijoje gimusio G.di Stefano karjera tęsėsi daugiau kaip 60 metų. Kaip operos dainininkas jis debiutavo būdamas vos 25 metų, 1946-aisiais, atlikdamas De Grijė partiją Julesio Massenet (Žiulio Masnė) operoje „Manon” Redžo nel Emilijoje.

Nuo 1947 metų jis dainavo garsiojo Milano La Skalos teatro scenoje, o 1948-1965 metais – Metropoliteno operoje Niujorke. 1950 metais festivalyje „Arena di Verona” puikiai atliko Nadiro partiją Georges’o Bizet (Žoržo Bizė) „Perlų žvejai „. Didelio pasisekimo jis susilaukė ir dainuodamas Londono Kovent Gardeno scenoje.

G.di Stefano, kuris į pensiją išėjo 1992 metais, buvo žinomas kaip vienas pagrindinių Marios Callas (Marijos Kalas) partnerių. Su šia legendine primadona jis 1973 metais surengė didelę tarptautinę koncertinę kelionę.

Nuo 1950 iki 1970 metų jis džiugino gerbėjus Vienoje, Londone, Paryžiuje, Čikagoje, Meksike, Rio de Žaneire ir Johanesburge.

G.di Stefano, kuris daugiausia dainavo italų kompozitorių, ypač Giuseppe Verdi (Džuzepės Verdžio) ir Gaetano Donizetti (Gaetano Donicečio) kūrinius, bet ne mažiau meistriškai galėjo dainuoti Richardo Wagnerio (Richardo Vagnerio) ir Charlesio Gounod (Šarlio Guno) operose.

Muziko kritikai G.di Stefano vieningai vadino vienu ryškiausių ir gabiausių pasaulinio lygio 20-ojo amžiaus antrosios pusės Italijos operos dainininkų. Dideliame jo repertuare buvo Lenskio, Alfredo, Chozė, K?lafos, Verterio, Rudolfo, Radameso ir kitos partijos. „Bel canto” karalius dažnai filmavosi kine.

G.di Stefano, kurį Maestro dažnai vadino net legendinis Luciano Pavarotti (Lučanas Pavarotis), paskutinį kartą viešai dainavo 1992 metų birželį, kai Romos Karakalos termose pasirodė Giacomo Puccini (Džakomo Pučinio) operoje „Princesė Turandot”.

Tiesą sakant, L.Pavarotti už savo karjerą turėjo būti dėkingas G.di Stefano, nes šis 1963 metais buvo priverstas atšaukti savo pasirodymą operoje „Bohema” Londone. Jį pakeitė L.Pavarotti, kuris surengė tokį kvapą gniaužiantį pasirodymą, kad bemat išgarsėjo.

Tiksli G.di Stefano mirties priežastis nenurodoma, bet dainininkas ilgai sirgo: jis taip ir nepagijo nuo plėšikų sužeidimų, kuriuos patyrė 2004 metais atostogaudamas Kenijoje.

Garsusis tenoras, kuris nuo gruodžio buvo komos būsenos, per tą apiplėšimą bandė apginti savo žmoną ir buvo sunkiai sužeistas į galvą. Jam buvo atliktos dvi operacijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.