Baltijos lygoje Lietuvos klubų ambicijos padidėjo

Šiandien prasideda II Baltijos futbolo taurės turnyras, kuriame varžysis dvylika komandų, suskirstytų į keturias grupes. Lietuvai varžybose atstovaus „Kaunas”, Marijampolės „Sūduva”, Panevėžio „Ekranas” ir Vilniaus „Žalgiris”.

Latvijai atstovaus „Ventspils”, Liepojos „Metalurgs”, „Riga”, Rygos „Skonto”, Estijai – Talino „Levadia”, Talino „Flora”, Talino TVMK, Narvos „Trans”.

Komandų dėlionė

Vienoje grupėje antrus metus iš eilės žais „Ekranas” ir Talino TVMK klubai. Prie jų A grupėje šį kartą prisidėjo dar viena savo šalies bronzos medalininkė Baltijos lygos naujokė „Riga”. B grupėje varžysis Baltijos lygoje debiutuosianti Lietuvos vicečempionė „Sūduva”, Estijos čempionė Talino „Levadia” ir ketvirtas pagal stiprumą Latvijos klubas Rygos „Skonto”.

C grupėje Lietuvos čempionas FBK „Kaunas” taip pat antrus metus iš eilės žais su estų Narvos „Trans” ir su Latvijos vicečempionu „Metalurgs”.

Ketvirtą vietą A lygos pirmenybėse užėmęs „Žalgiris” D grupėje kausis su Latvijos čempionu „Ventspils” ir Estijos vicečempionu „Flora”.

Grupių varžybos, per kurias kiekvienas klubas žais po 4 susitikimus, baigsis gegužės 20-ąją. Birželio ir liepos bei rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais bus žaidžiami pusfinalio susitikimai, o finalo varžybos vyks spalio 25 ir lapkričio 1 dienomis.

Tikisi naujokų pagalbos

Šiandien pirmojo turo rungtynes žais „Sūduva” ir „Levadia” bei „Trans” ir FBK „Kaunas”. Trečiadienį jėgas išmėgins „Ekranas” – TVMK ir „Flora” – „Žalgiris”.

Vyriausiasis „Sūduvos” treneris Algimantas Gabrys dega noru sezoną pradėti pergalingai.

„Be abejo, sezoną norime pradėti pergale, – rungtynių išvakarėse klubo svetainei sakė jis. – Šį sezoną bandysime laimėti visas rungtynes. Išbandysime naujokus, jiems reikia priprasti prie komandos.”

„Pradėti pergale geriau nei kokiu nors kitu rezultatu, – sako „Sūduvos” kapitonas Darius Maciulevičius. – Naujai atvykę žaidėjai pritapo prie komandos ir, manau, antradienį neabejotinai pagelbės mums.”

Prieš pat naująjį sezoną Marijampolės ekipą papildė saugas iš Makedonijos Bobis Božinovskis. Šis futbolininkas du pastaruosius sezonus praleido Vilniaus „Vėtros” komandoje. Tai jau septintasis „Sūduvos” naujokas.

Kaune sumažėjo viengungių

Lietuvos čempionai FBK „Kauno” futbolininkai į Estiją iškeliavo ne autobusu, o lėktuvu. „Šiemet mūsų ekipa turi didesnių ambicijų. Sieksime laimėti Baltijos lygos pirmenybes”, – sakė „Kauno” klubo prezidentas Gintaras Ugianskis.

Beje, sezono išvakarėse Kauno komandoje sumažėjo viengungių. Šeštadienį šeimą sukūrė legionierius iš Gruzijos Givi Kvaracchelija, kuris Lietuvoje gyvena jau trejus metus – nuo 2005 metų vasario mėnesio. Kauno rotušėje 28 metų futbolininkas sumainė aukso žiedus su devyniolikmete studente Agne Visockyte. Santuokos liudininkai buvo „Kauno” komandoje rungtyniaujantys gruzinai – 26 metų saugas Nukri Mančchava ir 21 metų gynėjas Akaki Chubutija. Vestuvių pokylio Givi ir Agnė nekėlė. Tik papietavo restorane „Aldivan” su artimiausiais žmonėmis. Pora žada triukšmingas vestuves atšokti lapkričio mėnesį Gruzijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.