Improvizuotas minimalizmas pagal A.Giržadą

Žinomas prodiuseris Audrius Giržadas žino, ką reiškia ant plyno lauko pastatyti namą. Porą metų aktyviai dalyvavęs naujos pastogės statybos ir interjero kūrimo procese, šiandien televizijos žvaigždė mėgaujasi rezultatu.

Mintis statytis nuosavą namą ir keltis gyventi į užmiestį žinomam prodiuseriui gimė ne iš karto. Audrius prisipažino, jog iš pradžių šį namą statė parduoti, tačiau gyvenimo karuselė pakoregavo planus. Kai statybininkai uždengė stogą A.Giržadas tvirtai nusprendė pats jame apsigyventi. Kaip tarė, taip ir padarė – nauja gyvenimo kokybe užmiestyje prodiuseris mėgaujasi jau daugiau nei porą metų.

Po vienu stogu.
Vienoje sostinės pakraštyje esančioje individualių namų gyvenvietėje A.Giržado namas iš bendro konteksto pernelyg neišsiskiria. Nedidelis vieno aukšto geltonų plytų namas neišduoda, kad jame gyvena žymus žmogus. Tačiau vos įžengus pro duris pirminį įspūdį tenka pamiršti – iš pažiūros mažas namukas iš tiesų yra gana erdvus. Beje, namą Audrius padalijo į dvi dalis. 50 kvadratinių metrų erdvę jis paskyrė savo tėvams, o likusiuose 150 įsikūrė pats. „Nors gyvenu su tėvais po vienu stogu, tačiau privatumo užtenka. Tiek aš, tiek mano tėvai turime atskirus įėjimus, individualią virtuvę, poilsio ir darbo kambarius. Todėl visiems sakau, kad esame ne vieno namo gyventojai, bet itin artimi kaimynai”, – paaiškino žinomas prodiuserius bei renginių vedėjas.

Patogus ir funkcionalus

Sukurti privataus namo projektą Audrius patikėjo vienai architektų bendrovei. Iš gausybės eskizų išsirinkęs du labiausiai patikusius projektus paprašė juos „sulipdyti” į vieną, kuris labiausiai atitiktų lūkesčius. Vis dėlto net ir tokį projektą A.Giržadas nutarė šiek tiek pakoreguoti. „Pirminiame variante miegamasis turėjo būti įrengtas iš karto už svetainės ir su įėjimu į šį kambarį. Manęs toks sprendimas nesužavėjo, todėl tvirtai nusprendžiau – miegamasis yra privati erdvė, kuri turi būti izoliuota”, – pasakojo A.Giržadas.

Galvodamas apie naujus namus Audrius tiksliai žinojo, kad jo būstas turi būti patogus ir funkcionalus, su erdvia svetaine, kuri būtų sujungta su virtuve bei valgomuoju. Svarbu buvo ir tai, kad namas būtų su didžiuliais langais ir spinduliuotų jaukumu.

Sterilus interjeras

Kai statybos darbai ėjo į pabaigą, Audrius ėmėsi kruopštaus ir atsakingo darbo – kurti interjero koncepciją. Truputi pasikonsultavęs su dizaineriais A.Giržadas suprato, kad niekas kitas, kaip tik jis pats, nesukurs namuose norimos aplinkos. „Gerbiu interjero specialistus, tačiau jų paslaugomis faktiškai nesinaudojau. Nutariau viską kurti pats, todėl gerą pusmetį be perstojo varčiau specializuotus žurnalus. Štai taip ir gimė šio namo interjero idėja”, – pasakojo prodiuseris.

A.Giržadas savo būsto interjero į tam tikrus stilistikos rėmus sprausti nelinkęs. Kalbėdamas apie interjerą jis tik užsiminė, jog tai buvo improvizacija minimalizmo tema. Iš tiesų žinomam prodiuseriui labiausiai rūpėjo sukurti jaukius ir patogius namus, kurie nebūtų užgriozdinti įvairiais dekoro elementais ar kitomis detalėmis. „Gal suklysiu sakydamas, bet man atrodo, jog pagrindinis interjero akcentas – sterilumas”, – šyptelėjęs pridūrė A.Giržadas.

Užuominos į minimalizmą

Nors visiškai minimalistiniu šio interjero nepavadinsi, tačiau užuominų į šį stilių namuose gausu. Tai tarsi patvirtina šviesi neapkrauta erdvė, pastelinis sienų koloritas, horizontalios linijos, lakoniški baldai. Vis dėlto labiausiai švelnus minimalizmas atsiskleidžia erdviausioje būsto vietoje – svetainėje. Šis kambarys vizualiai suskirstytas į atskiras zonas: viena dalis skirta lakoniškai virtuvei, antra tenka poilsio zonai, o tarp jų – valgomojo zona, kurios centre puikuojasi masyvus valgomojo stalas su patogiomis kėdėmis.

Minimalizmo aspektai pasireiškia ne tik svetainėje, bet ir virtuvės zonoje. Ji, kaip ir visas Audriaus namų interjeras, išsiskiria lakoniškumu, griežtomis linijomis, taisyklingomis geometrinėmis formomis, kurios itin būdingos minimalistiniam stiliui. A.Giržadas paaiškino, jog jam pavyko sukurti funkcionalią virtuvę, kurioje puikiai telpa į baldus integruota buitinė technika ir dar yra vietos kelioms spintelėms bei stalčiams.

Nesivaikė etikečių

Įrengdamas savo namus Audrius stengėsi nepasiduoti snobizmui ir per daug neišlaidauti. Ir nors būsto įrengimas pareikalavo nemažai pinigų, vis dėlto šeimininkas rado būdų, kaip sutaupyti vieną kitą šimtinę. „Kai kuriuos baldus už palyginti juokingą kainą įsigijau didžiuosiuose prekybos centruose. Žinoma, tokio paties dizaino, tik kur kas brangesni baldai puošia prabangių salonų vitrinas, tačiau aš pasirinkau pigesnį variantą. Gal jų kokybė ir abejotina, užtat nusibodus nebus gaila pakeisti naujais”, – įsitikinęs A.Giržadas.

Vadovaudamasis racionalumo principu Audrius rinkosi ir kitus buities daiktus. Antai ieškodamas interjerui tinkamų šviestuvų prodiuseris norimus modelius irgi rado prekybos centruose. „Buvau sykį užsukęs į specializuotą šviestuvų saloną, tačiau pamatęs, kiek kainuoja firminiai gaminiai, nedelsdamas pasukau išėjimo link. Šiandieninės kainos gali tikrą šoką įvaryti”, – teigė A.Giržadas.

LŽ pasiteiravus, ar sunku be specialistų pagalbos susikurti jaukų lizdelį ir mėgautis gyvenimo kokybe užmiestyje, Audrius tik nusišypsojo: „Vieniems lengva, kitiems – beveik neįmanoma. Šiuo atveju viskas priklauso nuo žmogaus fantazijos. Jeigu ja tinkamai pasinaudoji, jaukius namus gali įsirengti skoningai ir be didesnių išlaidų.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.