A.Žigaitytė veržiasi į darbą

Teismo sprendimu į darbą grąžintą buvusią Muzikinio teatro vadovę Audronę Žigaitytę-Nekrošienę į darbovietę atlydėjo konservatorius ir antstolė, o pasitiko policininkai.

Išgąsdino budėtoją

A.Žigaitytė-Nekrošienė postą turėjo palikti dėl dalies teatro darbuotojų pasipriešinimo jos vadovavimo principams. Dėl šio konflikto kultūros ministras Jonas Jučas pareiškė nepasitikėjimą direktore.

Paskutiniąją vasario dieną antros instancijos teismas grąžino A.Žigaitytę-Nekrošienę į darbą. Šis sprendimas įsiteisėjo nuo jo paskelbimo akimirkos.

Todėl ankstų pirmadienio rytą buvusi vadovė ir patraukė į uostamiesčio Muzikinį teatrą.

Vėliau budėtoja dabartiniam teatro vadovui Ramūnui Kaubriui tvirtino, kad A.Žigaitytė-Nekrošienė tik pasiprašiusi į tualetą.

A.Žigaitytės-Nekrošienės teigimu, pasirodydama darbovietėje ji labai išgąsdino budėtoją, nes dabartinio vadovo šiai buvę liepta jos neįleisti ir tučtuojau kviesti policiją.

„Budėtoja buvo labai susijaudinusi ir pasimetusi. Gerbdama jos jausmus, išėjau. Netoliese radau antstolių kontorą ir paprašiau pagalbos.

Mat teismo sprendimu privalėjau būti darbe. Keista, kad dar penktadienį ministras J.Jučas manęs nepasikvietė pokalbiui. Žinojau, kad teatre gali laukti policija, tad jaučiausi kiek nejaukiai ir užsukau į artimiausią partijos būstinę. Tai pasirodė esanti Tėvynės sąjunga. Čia buvo Naglis Puteikis. Paprašiau jį kaip vyrą mus palydėti”, – pasakojo A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Netrukus žinią apie tai, kad ankstų rytą į darbą atėjo buvusi vadovė, budėtoja telefonu pranešė R.Kaubriui.

Pareiškė norą dirbti

„Į darbą atvykau pusvalandžiu anksčiau nei priklauso. Apie pusę devintos ryto budėtoja man pranešė, kad atvyko A.Žigaitytė-Nekrošienė ir pareiškė norą dirbti, – vakar pasakojo R.Kaubrys. – Kai nusileidau į fojė, radau A.Žigaitytę-Nekrošienę, antstolę ir N.Puteikį. Jokio konflikto nebuvo.”

R.Kaubrys pasakojo, kad dėl grąžinimo į darbą besibylinėjanti moteris rodė teismo sprendimo kopiją ir reikalavo ją leisti į savo darbo vietą.

„Paaiškinau A.Žigaitytei-Nekrošienei, kad tai ne mano valioje. Darbdavys yra Kultūros ministerija, tad ji turi duoti nurodymą ar įsakymą. Taigi į darbdavį buvusi vadovė ir turėjo kreiptis. Be to, mano supratimu, ji turėjo pateikti ne teismo sprendimo kopiją, o originalą”, – teigė R.Kaubrys.

A.Žigaitytė-Nekrošienė įteikė dokumentą R.Kaubriui, sakydama, jog palieka jį susipažinti. Po to abu teatro vadovai paspaudė vienas kitam rankas ir taikiai išsiskyrė.

Policininkai šypsojosi

Pokalbį tarp besiruošiančios grįžti ir konkursą laimėjusio teatro vadovų stebėjo du policininkai, antstolė Marija Trijonienė, pagarsėjęs Klaipėdos politikas N.Puteikis ir budėtoja.

Labiausiai jaudinosi budėtoja, nes moteris nežinojo, kurio vadovo turi klausyti. Policininkus iškvietė R.Kaubrys, spėdamas, kad gali tekti teatre palaikyti viešąją tvarką. Su palyda į teatrą atėjusi A.Žigaitytė-Nekrošienė ironizavo – negi pareigūnai maną, jog ji puls muštis.

Vienas uniformuotas, kitas civilis policininkai nesikišdami stebėjo veiksmą, o kai neįvykusio konflikto dalyviai paspaudė vienas kitam ranką, policininkai ėmė šypsotis.

Antstolė įrašinėjo kalbas

Antstolė M.Trijonienė buvo pasamdyta A.Žigaitytės-Nekrošienės užfiksuoti faktinių aplinkybių, kaip vykdomas teismo sprendimas. Tai yra jos darbas buvo fotografuojant ir darant garso įrašą fiksuoti, kaip A.Žigaitytei-Nekrošienei nepasiseks patekti į darbo vietą.

Antstolė buvo pasiruošusi fotografuoti veiksmą, bet to neprireikė. Visą pokalbį antstolė įrašinėjo į magnetofoną.

„Teismo sprendimas įsiteisėjo nuo jo paskelbimo momento ir turėjo būti vykdomas. A.Žigaitytė-Nekrošienė kreipėsi į mane prašydama paslaugos ir aš ją suteikiau. Tai mokama paslauga. Užfiksavau, kad teatro vadovė į darbo kabinetą nepateko”, – paaiškino antstolė.

Ji tikino, kad sprendimo vykdymą gali sustabdyti tik teismas, kuris nagrinės bylą kasacine tvarka.

Apie tai, kad Kultūros ministerija neketina nuleisti rankų ir žada toliau bylinėtis su A.Žigaityte-Nekrošiene byloja vakar išplatintas pranešimas spaudai. Juo pranešama, jog ministerija vakar jau kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį teismą prašydama bylą nagrinėti dar kartą kasacine tvarka bei stabdyti antstolių veiksmus.

Sėmėsi patirties

N.Puteikis tikino ėjęs pažiūrėti, kaip Kultūros ministerija vykdo teismo sprendimą.

„Manęs trečiadienį laukia lygiai tokia pat situacija. Esu atleistas iš darbo ir teismo sprendimu grąžintas. Antradienis – paskutinė diena šiam sprendimui apskųsti. Jaučiuosi su A.Žigaityte-Nekrošiene bendro likimo žmogus. Kadangi su manimi niekas nebendrauja, man buvo svarbu pamatyti, kaip paprastai vykdomas, o tiksliau – nevykdomas teismo sprendimas. Mano akimis, galima buvo pasielgti korektiškiau – pasitikti teatro vadovę ne su policija, o pasikalbėti prie kavos puodelio. Abu vadovai nepyko vienas ant kito, jie yra ministerijos įkaitai”, – įspūdžiais dalijosi N.Puteikis.

A.Žigaitytė-Nekrošienė tikino jau šiandien susitiksianti su kultūros ministru J.Juču ir informuosianti jį apie įstatymo vardu priimtą sprendimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.