Putinas ragina gyventojus ateiti į Rusijos prezidento rinkimus ir teisingai pasirinkti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino šalies gyventojus prezidento rinkimuose kovo 2 dieną veikti savarankiškai ir patiems teisingai pasirinkti.

„Gerbiami Rusijos piliečiai! Artimiausią sekmadienį, kovo 2 dieną, vyks labai svarbus politinis įvykis – mūsų šalies prezidento rinkimai. Prieš tris mėnesius mes išrinkome naują parlamentą ir jis jau aktyviai dirba. Poryt jums reikės balsuoti už naują prezidentą. Drauge – užbaigti antrąjį ir lemiamą aukščiausios valdžios atnaujinimo etapą, – sakė V.Putinas.

Kaip ir buvo tikimasi, penktadienį prezidentas kalbėjo per televiziją, ragindamas gyventojus ateiti į rinkimų apylinkes.

Vis dėlto sekmadienį vyksiančių rinkimų rezultatas yra laikomas iš anksto, nes intrigą dar rinkimų kampanijos pradžioje sunaikino pats V.Putinas, kai pareiškė remiąs pirmąjį vicepremjerą Dmitrijų Medvedevą. Be to, V.Putinas sutiko po rinkimų vadovauti šalies vyriausybei. jeigu pergalę iškovos D.Medvedevas. Iškart po to D.Medvedevo populiarumas pakilo tiesiog iki debesų.

„Rusijos ėjimas į priekį neturi sustoti, permainos į gerąją pusę turi būti tęsiamos. Būtent todėl artimiausiems metams iškelti sudėtingi ir dideli uždaviniai”, – priduriama jame.

„Kaip geriau ir greičiau pasiekti šiuos tikslus? Ir kas atneš valstybės vadovo poste realią naudą milijonams žmonių, visiems mūsų didžios Tėvynės piliečiams? Šiomis dienomis kiekvienas gali savarankiškai atsakyti į šiuos klausimus. Ir Rusijos prezidento rinkimuose padaryti savo, gerai suvoktą pasirinkimą”, – pažymi valstybės vadovas.

Kaip pažymi V.Putinas, „mes visi gerai suprantame, koks svarbus ir atsakingas tokios valstybės, kaip Rusija, vadovo vaidmuo. Ir kaip svarbus jam piliečių pasitikėjimas, kiek jis būtinas veiksmingam darbui prezidento poste, siekiant užtikrinti stabilumą šalyje”.

„Ir todėl kovo 2 dieną bus svarbus kiekvienas jūsų balsas. Svarbi kiekvieno jūsų nuomonė”, – pabrėžė jis.

SĄLYGOS „TEISINGOS BET NE LYGIOS”

Per rinkimų kampaniją visiems kandidatams į prezidentus susidarė „teisingos, bet ne lygios” sąlygos, duodamas interviu BBC pripažino Centrinės rinkimų komisijos vadovas Vladimiras Čiurovas.

Pasak jo, sąlygos buvo „teisingos, nes visi kandidatai turėjo lygias teises pristatyti savo programas”.

D.Medvedevo varžovai rinkimuose ne kartą kaltino Kremlių naudojant administracijos išteklius agituoti už V.Putino remiamą kandidatą.

V.Čiurovas pažymėjo, kad būtina „skirti kandidato įvaizdį ir politinio veikėjo įvaizdį”.

„Trys kandidatai – Žirinovskis, Ziuganovas ir Medvedevas – turi aukštą politinį statusą”, – paaiškino CRK vadovas.

Situaciją, kuriai esant labiausiai teigiamai buvo nušviestas žiniasklaidoje dabartinis prezidentas V.Putinas ir jo remiamas kandidatas D.Medvedevas, V.Čiurovas pavadino „problema, būdinga ne tik Rusijai”. Jo nuomone, „yra skirtumas tarp informacijos ir kandidato reklamos”.

„Aš sutinku, kad ne visi kandidatai buvo minimi vienodą pranešimų skaičių naujienų laidose”, – sakė V.Čiurovas.

Centrinės rinkimų komisijos vadovas vylėsi, kad rinkėjų aktyvumas kovo 2 dieną bus 67-72 procentai.

Dauguma Vakarų stebėtojų grupių nutarė boikotuoti Rusijos vadovo rinkimus.

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja atsiųs į rinkimus 25 stebėtojų grupę, bet ji jau iš anksto pareiškė susirūpinimą,. kad „reali alternatyvaus pasirinkimo galimybė geriausiu atveju yra ribota”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.