Tarp kaimynų – trintis

Prabangių automobilių rinkoje didėjanti konkurencija skelia nesutarimų kibirkštis

Sausio viduryje paskelbus žinią apie bendrovės „Inchcape Vilniaus Vista” užmojus pradėti prekybą prabangiais automobiliais „Jaguar” ir „Land Rover”, neapsieita be nesusipratimų. Keliuose spaudos leidiniuose pasigirdo spėlionių, neva iki šiol pastarųjų kompanijų interesus Lietuvoje atstovavusi bendrovė „Sostena” gali prarasti teisę dirbti su šių gamintojų produktais dėl esą pernelyg prastų veiklos rezultatų.

„Tai visiškas absurdas. Neketiname nei kur nors trauktis, nei bankrutuoti. Šie gandai būtų juokingi ir į juos nekreiptume jokio dėmesio, jei visa tai nekeltų nereikalingos sumaišties mūsų bendrovės klientų gretose. Dabar visi užsisakę naujus automobilius „Jaguar” ir „Land Rover” ar ketinantys tai daryti pirmiausia klausia, ką reiškia tokie pranešimai. Mano galva, tai liudija tik viena: nekorektišką konkurencinę kovą”, – sakė „Sostenos” prezidentas Donetas Karčiauskas.

Pašnekovas patikino, kad kol kas „Sostena” vienintelė turi pačių gamintojų įteiktus atestatus, patvirtinančius, jog šioje bendrovėje viskas taip, kaip reikalaujama griežtose sutartyse su automobilių „Jaguar” ir „Land Rover” gamintojų atstovais. Tai yra „Sostena” turi modernų demonstracinį saloną, profesionalią serviso įrangą ir aukštos kvalifikacijos darbuotojų komandą.

„Kalbos apie tariamai nepatenkinamus mūsų veiklos rezultatus taip pat neatlaiko jokios kritikos. 2007-aisiais „Sostenos” apyvarta šoktelėjo iki 105 mln. litų – tai 50 proc. daugiau nei 2006 m.

Automobilių „Jaguar” ir „Land Rover” pardavimas per šį laikotarpį taip pat išaugo dvigubai – nuo 48 automobilių (38 „Land Rover” ir 10 „Jaguar”) iki 75 automobilių pernai (75 „Land Rover” ir 7 „Jaguar”), o apyvarta pasiekė 17 mln. litų (2006-aisiais buvo 8 mln. litų). Už tai, kad sugebėjome viršyti pardavimo planus, bendrovė „Land Rover” netgi skyrė mums papildomas premijas”, – vardijo „Sostenos” prezidentas.

Pasakodamas apie bendradarbiavimą su prabangių automobilių pardavėjais D.Karčiauskas užsiminė, kad bendrovių „Inchcape Vilniaus Vista” ir „Sostena” statusas yra visiškai identiškas. Abi įmonės Lietuvoje dirba lygiomis sąlygomis ir turi vienodas teises.

„Galime tik apgailestauti, kad konkurencija tampa tokia. Veikiausiai naujieji mūsų konkurentai idėjų deficitą stengiasi kompensuoti bandymu persivilioti geriausius „Sostenos” specialistus, skleisdami apie mūsų įmonę nepagrįstus gandus ir sėdami įvairias abejones”, – samprotavo „Sostenos” prezidentas.

O įmonės „Inchcape Vilniaus Vista” vadovai, paprašyti pakomentuoti situaciją, kategoriškai neigė D.Karčiausko įtarimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.