Žudikas savo auka pasirinko dvylikametį

Antradienio vakarą Pakruojyje lenktiniu peiliu ginkluotas 43 metų vyras tamsiame daugiabučių kieme nužudė namo einantį berniuką.

Dvylikamečiui Renatui antradienio vakaras buvo lemtingas. Išbėgęs į parduotuvę, esančią šalia namų, berniukas nebegrįžo. Kaip įtariama, jį užpuolė ir lenktiniu peiliu mirtinai sužalojo 43 metų pakruojiškis Gintautas Prancelevičius.

Renatas vežamas į ligoninę neatsigavo. Reanimacijoje buvo konstatuota berniuko mirtis. G.Prancelevičius uždarytas į areštinę. Jam nustatytas vidutinis – 1,68 promilės – girtumas.

Pakruojo rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Jonas Valauskas LŽ sakė, kad Renatas ir jo draugas, pirminiais duomenimis, prie parduotuvės ėmė konfliktuoti su G.Prancelevičiumi. Šis griebėsi peilio. Vyriškiui suteikta antra invalidumo grupė dėl psichikos ligos. Su teisėsauga jis nėra turėjęs reikalų.

Dvi versijos

Prokuroras J.Valauskas teigė, jog surasti iš įvykio vietos pabėgusį G.Prancelevičių padėjo kinologai su šunimis. Vyras aptiktas individualiame name – ten gyvena su motina. Malkinėje rastas ir lenktinis peilis, kuriuo, kaip įtariama, buvo padarytas nusikaltimas. Sulaikomas G.Prancelevičius pareigūnams aiškino, kad gynėsi nuo užpuolikų.

Tačiau nužudyto dvylikamečio artimieji pateikė kitą istoriją. Renatas, pažadėjęs mamai greitai grįžti, išbėgo į parduotuvę. Ten susitiko su bendraamžiais. Parduotuvėje Renatas sutiko ir pusbrolį dvidešimtmetį Tadą Labanauską, bet jis apsipirko ir išskubėjo.

Į lauką išėjusius Renatą ir jo draugus už tamsaus neapšviesto kampo užpuolė stambus barzdotas vyras, slėpęsis už mašinų. Jis perdūrė berniukui krūtinę. Dvylikametis dar pabėgėjo kelias dešimtis metrų ir susmuko.

Pasvalyje gyvenantis ir Pakruojyje viešintis Renato pusbrolis T.Labanauskas pasakojo, kad jam einant į parduotuvę kelią pastojo įkaušęs G.Prancelevičius su bendru. Vyras sėdėjo ant laiptų, atsirėmęs į stulpą ir kojomis užtvėręs įėjimą į parduotuvę. Abu susižodžiavo. G.Prancelevičius pašoko ir sudavė T.Labanauskui keletą kartų į pilvą. Šis atsikirto smūgiu į veidą.

T.Labanauskas vilkėjo tamsią striukę, buvo su kepure – panašiai kaip ir nužudytasis. Galimas daiktas, kad G.Prancelevičius tamsoje, pasislėpęs už mašinų, tykojo T.Labanausko, tačiau užpuolė jo dvylikametį pusbrolį.

„Jis neturėjo mirti”

Berniuko tėvas, iki parduotuvės ėjęs su T.Labanausku, graužiasi neužsukęs į vidų: „Gal, pamatęs savo vaiką, būčiau pasilikęs su juo ir parėję kartu. Gal žudikas būtų pabijojęs pulti.”

Sūnaus gedinti motina įsitikinusi, jog peilis tykojo kiekvieno einančio neapšviestu skersgatviu. Liūdnas atsitiktinumas ir likimas, kad žudikui į akiratį pateko jos vaikas.

„Žemynos” vidurinės mokyklos, kurioje mokėsi Renatas, pedagogai apibūdino berniuką kaip linksmą ir geraširdį, visada besišypsantį. Dvylikamečio auklėtoja ir tikybos mokytoja Ona Morkūnaitė sakė, kad per dvejus metus iš Renato neišgirdo nė vieno blogo žodžio, taip pat – nė vieno blogo atsiliepimo apie jį. „Jis neturėjo mirti”, – pridūrė mokytoja.

Kai kurie pedagogai mano, jog mokyklą persekioja nelaimės, tačiau dar nė vienas vaikas nebuvo nužudytas. Mokyklos direktorius Darius Ramonas prisipažino, kad jam galvoje netelpa tokie dalykai. Direktorius įsitikinęs, jog žiauraus poelgio – nužudymo – negali pateisinti jokios aplinkybės. Nei žodiniai, nei fiziniai konfliktai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.