Kas dabar bus iki rinkimų?

„Liūtukas” gimė, valdančioji (?) koalicija tamposi ir traukosi, tampytojai ir traukytojai žodžiuojasi. Kas dar Lietuvoje bus iki rinkimų? Kol šios kadencijos Seimas lauks tautos teismo dienos, o jo nariai galvos, kaip čia gudriau sugudravus, jam teks dar kiek pasikankinti. Laimei, šis cirkas arba teatras yra stacionarus ir važinėti nereikia. O ir paprastėja viskas šiais – postmoderniais – laikais.

Kaip teatre ar kine, taip ir Seime. Anksčiau kai kas dar klausė siužeto, užuomazgos, atomazgos, pozicijų ir opozicijų. Dabar tokiais dalykais „svaigti” dera tik kokiam „Maximoje” nebuvusiam nepartiniam konservatoriui ar populistui. Net Darbo partija paskelbta esanti nebe prorusiška, o prisidėjusi prie Lietuvos vadavimo nuo Rusijos energetinės „globos”. Šią sensaciją nacionalinio transliuotojo eteryje paskelbė tikri „valstybininkai”, taip pat per didžiausią šalies dienraštį ir geriausią Marijos žemės naujienų agentūrą,- tad geriau nesiginčyti.

Akivaizdu, kad, vos prezidentas įsiklausė į minėtas ekspertų įžvalgas, pasirašė, ką jam rekomendavo, Lietuvos energetinė nepriklausomybė ir tautos gerovė tapo jei ir ne faktu, tai bent bučiuotina regalija. Netikintis, kad 2015-aisiais „Maxima” ir Lietuvos taikusis atomas mus išganys, yra dar blogesnis už Rolandą Paksą. Taškas.

Įstatymas įsigaliojo, tikslas pasiektas. Likęs iki kadencijos pabaigos laikas – tikras prakeikimas. Infuzorijoms sukalti reitingus – darbas rimtas. Tam niekaip negali padėti brangstantis sūris, batonas, kefyras ir dujos. Tiesa, anot laisviausios pasaulyje rinkos laisviausio instituto, viskas brangti turi visą laiką, nes kitaip nebūna, tad čia nieko nepakeisi. Vyriausybės įtaka kainoms, pagal šalyje nusistovėjusį supratimą, – populistų prasimanymas, o Socialdemokratų partija, esanti valdžioje, mato kairiuosius rinkėjus tik per televizijos naujienas, kai šios rodo siužetus apie R.Pakso, vadinančio save dešiniuoju, renginius. Tik štai rinkėjai etiketes su kainomis skaito dažniau nei „Lietuvos ryto” opusus.

Ką daryti? Užsiimti valstybei svarbiais reikalais, kurie neapmokėti kokių „dujotekanų”? Pavyzdžiui, derėtis su ES, kad IAE uždarytume vėliau. Galima, bet sunku…

Ne. Visa tai niekai. Reikia rūpintis reitingais. Sprendimą čia pasiūlė ponia Irena Šiaulienė. Siūloma komisija, kuri tirs „Leo LT” priešininkų slaptus ryšius su neaiškiais rusiškais pinigais. Pirmiausia niekam, išskyrus „valstybininkus”, nevalia čia kišti nagų, o antra ir svarbiausia – pažaisti „alternatyvų” VSD skandalą. Paaiškinti rinkėjams, kad visi vienodi ir niekam tikę. Svarbu, kad dauguma jų balsavimo dieną liktų namie.

Tačiau tai – ne vienintelis kelias gelbėti „valstybininkų” reitingus ir kėdes ir, žinoma, jo nepakanka. Tam, kaip atrodo, jau sėkmingai naudojamos pašalinės temos. Vienas iš nuostabių būdų yra surasti kitą kaltąjį. Radikaliųjų oponentų siūlymai boikotuoti „Maximą” neretai yra ne tik sunkiai įgyvendinami (kai kuriuose mažuose miesteliuose kitų tinklų parduotuvių nėra), bet ir absoliučiai beprasmiški. Tai, kad minėta firma „apsėdo” visą Lietuvą, suėdė potencialų smulkių krautuvėlių verslą ir bendruomeniškumo segmentus, įdiegė lėkštumą ir standartizaciją bei nuobodybę, – ne jos kaltė. Ji tiesiog plėtojo verslą, kaip tai nori daryti visos firmos visur. Atsakomybė už tai, kad Vilnius, kuris greit turės antrą „Akropolį”, tampa nuobodžiu, banaliu, nevisuomenišku miestu, tenka politikams, o ne „Maximos” alui ar majonezui. Juk už antrą „Akropolį” prie pat Vingio parko miesto taryboje puikiausiai nubalsavo ir paksininkai kartu su vietoje savęs Che Guevarą veidrodyje matančiu Algirdu Paleckiu.

Net ir dėl „liūtuko” gimimo aplinkybių atsakingas ne tiek Žilvinas Marcinkevičius, kuris politinio neįgalumo fone pats turi viešai dirbti Gedimino Kirkilo darbą – aiškintis ir diskutuoti su opozicija ir pilietininkais. TV forume, kuris vainikavo visą „Leo LT” reikalą, būtent tai ir buvo komiškiausia. Samdomi „valstybininkų” politikai ir apžvalgininkai jau nebesugebėjo net dorai pameluoti. Jau antrą kartą į tokį eterį prireikė lįsti pačiam interesantui. Jam kas – jis nesibalotiruoja.

Taigi iki rinkimų, tikėtina, bus padidinti atlyginimai mokytojams, pamėginta papasakoti apie tai, kad ne vien G.Kirkilas ir jo Albinas draugauja su „dujotekanomis”. Tuo pat metu bus „subtiliai” ironiškai klausiama: taigi patys norėjome kapitalizmo, ar ne? Repertuaras skurdokas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.