DPK inicijuoja bendrovei „Baltikums draudimas” bankroto bylą

Draudimo priežiūros komisija (DPK) nusprendė kreiptis į teismą dėl bankroto bylos bendrovei „Baltikums draudimas” iškėlimo.

Šį sprendimą DPK priėmė įvertinusi tai, kad „Baltikums draudimas”, disponuodama turimais resursais, be papildomų akcininkų ar kitų investuotojų įnašų, neturės galimybių toliau veikti arba pasitraukti iš draudimo rinkos įvykdžiusi likusius ar ateityje galimai kilsiančius įsipareigojimus.

DPK, atsižvelgdama į blogėjančią draudimo bendrovės „Baltikums draudimas” padėtį, jau gerokai anksčiau ėmėsi priemonių, užtikrinančių deramą draudėjų, nukentėjusių trečiųjų asmenų ir naudos gavėjų teisių ir interesų apsaugą.

Įmonė iki bankroto bylos iškėlimo privalo vykdyti visus prisiimtus įsipareigojimus pagal draudimo sutartis ir tęsti galiojančių sutarčių vykdymą, administravimą ir išmokų pagal jas mokėjimą. Per 2007 metus bendrovė „Baltikums draudimas” išmokėjo draudimo išmokų už 22,3 mln. litų. 2008 m. sausio mėnesį įmonė padengė draudimo žalų už 1,04 mln. litų.

Bendrovės „Baltikums draudimas” turimų sutarčių skaičius mažėja – per metus jų sumažėjo dvidešimt kartų. 2007 m. kovą įmonė turėjo 182 tūkst. galiojančių sutarčių, o 2008 m. kovą, DPK ekspertų vertinimu, įmonė disponuos apie 9 tūkst. galiojančių sutarčių.

DPK informuoja, kad iškėlus bankroto bylą visas mokėtinas draudimo išmokas pagal privalomojo draudimo sutartis apmokės Lietuvos transporto priemonių draudikų biuras.

Teismui iškėlus bankroto bylą draudimo įmonei, jos valdymo organai netenka įgaliojimų, o jos tolesnei veiklai vadovauja teismo paskirtas administratorius. Draudėjų interesams atstovauja DPK sudarytas kreditorių atstovų komitetas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.