G.Kirkilas: gyventojai turi per mažai informacijos, kaip panaudojami jų mokesčiai

Šalies gyventojai yra menkai informuojami, kaip valstybė panaudoja jų sumokėtus mokesčius, pripažįsta premjeras Gediminas Kirkilas.
Tai jis pareiškė penktadienį Seime socialdemokratų iniciatyva surengtoje konferencijoje, kurioje aptariamos progresinių mokesčių įvedimo Lietuvoje galimybė ir pasekmės.

Premjeras ragina partijos narius mažiau tarpusavyje diskutuoti apie progresinius mokesčius, o daugiau informuoti gyventojus apie tokią mokesčių sistemą.

„Veiklą jau galime pradėti daug aktyviau ir turime ieškoti paramos”, – kalbėjo G.Kirkilas.

Jis pabrėžė, kad Lietuvoje didėja atskirtis ne tik tarp mažiausias ir didžiausias pajamas gaunančių šalies gyventojų, bet ir tarp pačių verslininkų.

„Aktyvioji verslo dalis vystosi greičiau ir turi didesnius pelnus, jų pajamos yra ne kartais ir ne dešimtis kartų didesnės už šalies gyventojų algos vidurkį, o šimtais”, – kalbėjo G.Kirkilas.

G.Kirkilo teigimu, progresinių mokesčių sistema negalioja tik Slovakijoje ir Rumunijoje bei trijose Baltijos šalyse: Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

Socialdemokratai pernai buvo parengę Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūlė pajamas iki 1000 litų apmokestinti 15 proc. mokesčiu, o didesnėms pajamoms taikyti 27 proc. tarifą.

Gyventojų pajamų mokestis nuo šių metų sausio 1 dienos sumažintas nuo 27 iki 24 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.