Ignalinos AE darbuotojai bus nubausti už vandens sklendžių vagystę

Du Ignalinos atominės elektrinės darbuotojai pavogė daugiau nei 2,3 tonos sveriančias vandens sklendes ir bandė jas priduoti į metalo supirktuvę.
Įtariamieji, jėgainėje dirbantys šaltkalviais suvirintojais pareigūnams teigė, kad vagystei ryžosi dėl sunkios materialinės padėties, kad gali netekti darbo uždarius Ignalinos atominę elektrinę. Ignalinos atominė elektrinė turi būti uždaryta 2009-ųjų pabaigoje.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros pranešimo, įtariamasis 42 metų J.S. paaiškino, kad kitą antradienį jam Maskvoje bus atliekama sudėtinga operacija, kuriai apmokėti trūksta pinigų.

Visagino policijos komisariato kriminalinės policijos darbuotojai ir Valstybės saugumo departamento Visagino skyriaus pareigūnai praėjusią savaitę nustatė, kad iš atominei elektrinei priklausančio techninio vandens padavimo vamzdyno, kuriame šiuo metu atliekami remonto darbai, buvo pagrobtos keturios vandens sklendės.

Skelndes išmontavo įmonė, remontuojanti vamzdyną. Pastebėję, kad sklendės guli jau išmontuotos, du atominės elektrinės darbuotojai pasinaudojo darbovietės technika (kranu ir sunkvežimiu) ir nugabeno jas į metalo supirktuvę.

Visagino policijos komisariate dėl šio fakto buvo gautas atominės elektrinės atstovų pareiškimas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Tyrimo metu buvo nustatyti įtariamieji – Ignalinos atominės elektrinės darbuotojai.

Visagino teisėsaugininkai sulaikė atominėje elektrinėje dirbančius šaltkalvius suvirintojus: 48 metų A.M. ir 42 metų J.S. Abu vyrai sklendes bandė jas realizuoti metalo supirkimo punkte, tačiau nesėkmingai.

Visagino miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Genadijus Jefimovas paskelbė įtariamiesiems dėl Ignalinos atominei elektrinei priklausančio turto vagystės apie galimybę kreiptis į teisėją dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Įtariamieji sutiko, kad ikiteisminio tyrimo byla būtų baigta baudžiamuoju įsakymu.

Pagal įstatymus teismo baudžiamojo įsakymo priėmimo procesas taikomas tik tais atvejais, kai kaltininkas atlygina ar pašalina padarytą žalą, jeigu žala buvo padaryta, arba įsipareigoja tokią žalą atlyginti ar pašalinti.

Teismo baudžiamasis įsakymas yra nuosprendis, kurį teismas priima nerengdamas bylos nagrinėjimo teisme.

Įtariamieji, jėgainėje dirbę šaltkalviais suvirintojais, nušalinti nuo darbo.

,,Leidimai į atominę elektrinę jiems užblokuoti, į pačią teritoriją nepateks, vyksta tarnybinis tyrimas, – BNS yra sakęs Ignalinos atominės elektrinės Fizinės saugos organizavimo skyriaus viršininkas Eugenijus Šepetys.

Ardomas vamzdynas nuo pačios Ignalinos atominės elektrinės teritorijos yra už maždaug 8 kilometrų, šalia pramoninės katilinės, kuri skirta miesto šildymui.

Ignalinos atominė elektrinė yra strateginės reikšmės objektas. Ją saugo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos AE Apsaugos rinktinė.

3 kilometrai nuo atominės elektrinės yra riboto patekimo zona, į ją patekę automobiliai arba asmenys gali būti patikrinti bet kuriuo momentu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.