Premjeras ragina Lietuvos savivaldybes labiau įsiklausyti į gyventojų nuomonę

Tvarkydamos kiekvienam vietos gyventojui aktualius prekybos centrų statybos ar šiukšlių išvežimo reikalus, savivaldybės turėtų atsiklausti gyventojų nuomonės, sako premjeras Gediminas Kirkilas.
„Pradžia turi būti nuo gyventojų apklausos, nuo kreipimosi į gyventojus ir bendruomenę. Mūsų savivaldybės labai mažai dirba su gyventojais”,- ketvirtadienį Žinių radijui sakė G.Kirkilas.

Jis drauge pastebėjo, jog būtų nekorektiška tokias apklausas inicijuoti dėl jau prasidėjusių projektų, tokių, kaip Nacionalinis stadionas ar naujas prekybos ir pramogų centras „Akropolis” Vilniuje.

G.Kirkilas anksčiau yra sakęs, kad Nacionalinio stadiono statyboms ketinama skirti 200 mln. litų, jie yra rezervuoti Privatizavimo fonde, bet projektuotojai ir savivaldybė turi apginti savo projektą.

Pasak premjero, Vyriausybė skirs pinigų Nacionalinio stadiono Vilniuje statybai pasirašius sutartį su generaliniu statybų rangovu, kurioje bus numatyta tiksli galutinė projekto vertė ir stadiono pastatymo data. Sostinės valdžia teigia, kad stadionas kainuos 370 mln. litų.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba praėjusią savaitę pritarė sklypų Geležinio Vilko gatvėje detaliojo plano pakeitimams ir leido juose uždarajai akcinei bendrovei „Akropolis” statyti prekybos, pramogų ir verslo (biurų) centrą bei gyvenamuosius namus netoli Vingio parko.

Pagal patvirtintą detalųjį planą, siūloma teritoriją dalinti į atskirus kvartalus. Vienoje teritorijos dalyje numatoma komercinė ir daugiabutė – gyvenamoji 6-12 aukštų statyba.

Numatoma, kad bendras prekybos ir pramogų centro plotas sieks 100 tūkst. kvadratinių metrų, bendras biurų pastatų plotas – 30 tūkst. kvadratinių metrų, o bendras butų plotas – 100 tūkst. kvadratinių metrų. Pagal planą numatoma įrengti 5 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.