Tyrime dėl kyšininkavimo – kratos Trakų mero ir vicemero darbo vietose bei namuose

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijoje, trečiadienį atliko kratas rajono mero Vytauto Petkevičiaus, vicemero Sauliaus Raščiausko bei anksčiau sulaikyto administracijos direktoriaus Leonardo Karnilos darbo vietose ir namuose.
Kratos buvo atliktos pasitelkus į pagalbą antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologus, pranešė STT.

Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

Praėjusią savaitę STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės patalpose sulaikė kyšio priėmimu įtariamą Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių L.Karnilą.

Pasak pranešimo, L.Karnila buvo sulaikytas po to, kai jis iš vienos iš vienos Vilniuje įregistruotos uždarosios akcinės bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir priėmė sutartos sumos dalį – 10 000 litų.

L.Karnilai pareikštas įtarimas dėl kyšininkavimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

1 atsiliepimas į "Tyrime dėl kyšininkavimo – kratos Trakų mero ir vicemero darbo vietose bei namuose"

  1. mina

    Argi cia naujiena:visus valdininkus reikia papurtyti.Be vokelio gali niekur ir nesirodyti,bei nesikreipti-atsoksi,kaip kamuolys. 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.