Putino įpėdinis kiek pakėlė savo asmeninio gyvenimo uždangą

Tikėtinas trečiasis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įsimylėjęs savo žmoną nuo septintos klasės, išėjo „rūmų universitetus” ir kasdien skambina mamai.
D.Medvedevas kiek pakelė savo stropiai saugomo asmeninio gyvenimo uždangą šešių puslapių interviu, išspausdintame pirmadienį, likus mažiau kaip dviem savaitėms iki prezidento rinkimų.

Interviu žurnalui „Itogi” buvo apmokėtas iš kandidato D.Medvedevo rinkimų fondo lėšų. D.Medvedevas neišėjo atostogų rinkimų laikotarpiu ir kaip pirmasis vicepremjeras lankosi Rusijos regionuose.

Vienoje pastarųjų kelionių autokrato Vladimiro Putino įgaliojimų perėmėjas nustebino kritikus liberalių reformų programa ir paragino atkurti Rusijoje sąžiningą teisingumą.

Interviu su 42-ejų metų D.Medvedevu mėginama parodyti jį kaip žmogų technokratą, esantį V.Putino, prezidentavusio aštuonerius metus, šešėlyje.

Pateikiama kukli jo biografija. Jis, kaip paprastas rusas, niekada neįsivaizdavo, kad atsidurs valdžios viršūnėje.

Kandidatas į prezidentus – miestietis, bet tarp jo senolių buvo valstiečių, kailininkų ir kalvių, o uošvis kilęs iš Poltavos Ukrainoje.

„Taigi nei aš, nei mano žmona negalime pasigirti turį mėlynojo kraujo”, – sako D.Medvedevas.

Jis prisimena, kad augo 40 kvadratinių metrų butelyje neprestižiniame Leningrado Kupčino mikrorajone: tėvas gavo jį kaip Technologijos instituto dėstytojas, o su pinigais šeimai buvo striuka.

Būdamas roko muzikos aistruolis, jis svajojo apie pamėgtų „Deep Purple” ir „Pink Floyd” plokšteles ir apie tikrus „Wrangler” ar „Levi’s” džinsus, bet už juos buvo plėšiamos „astronominės sumos”, taigi jaunuoliui teko pakentėti. Tačiau neseniai „Deep Purple” padainavo D.Medvedevui Kremliuje.

SIAURAS ARTIMŲJŲ RATAS

Apie D.Medvedevo asmeninį gyvenimą žinoma mažai: iki šiol jo karjera buvo ne viešojoje politikoje.

Interviu jis papasakojo, kaip papildomai užsidirbdavo statybininkų būryje ir dirbdamas kiemsargiu, kad galėtų mokytis universitete, ir bendramoksliai iki šiol yra jo artimiausi draugai.

„Draugų daug nebūna. Artimųjų ratas susibūrė mokykloje ir universitete, per praėjusius dešimtmečius jis ne itin išsiplėtė. Jame yra apie dešimt žmonių, ne daugiau”, – pranešė D.Medvedevas.

Jis paminėjo vieną bendraklasį – Antoną Ivanovą, Aukščiausiojo arbitražo teismo pirmininką, bet pabrėžė, kad neketinąs „įtraukti draugus į politiką”.

Su būsimąja žmona, Svetlana, D.Medvedevas susipažino mokykloje.

„Ir pamokos ėmė neberūpėti. Kur kas įdomiau buvo pasivaikščioti su būsima žmona nei sėdėti prie vadovėlių”, – sakė politikas.

Kai gimė sūnus Ilja, D.Medvedevas liepė žmonai, Finansų ir ekonomikos instituto absolventei, rūpintis tik namais.

„Normali logika vyro, norinčio turėti stiprų ir patikimą užnugarį. Žinoma, kartais Sveta sakydavo, jog būtų neblogai susirasti kokį nors papildomą užsiėmimą, bet aš paaiškindavau, kad šeimai, mano nuomone, bus geriau, jeigu žmona liks namie”.

D.Medvedevas pranešė, kad krikštą priėmė suaugęs – būdamas 23 metų, laikais, kai religija Sovietų Sąjungoje buvo pusiau uždrausta.

„Nuo to laiko, manau, man prasidėjo kitas gyvenimas… Čia siūlau padėti tašką, klausimas pernelyg asmeniškas, kad būtų galima gilintis į jį”,- sakė kandidatas į prezidentus.

Jis pranešė, kad jo tėvas mirė 2004 metais. D.Medvedevas atsivežė motiną iš Sankt Peterburgo į Maskvą: „Bent jau telefonu kalbamės kiekvieną dieną”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.