Rusijos premjero Zubkovo vyriausybė gali atsistatydinti jau šiandien, teigia laikraštis

Viktoro Zubkovo vyriausybė gali atsistatydinti vasario 20 dieną, tai yra jau šiandien, teigia „Nezavisimaja gazeta”.
Pasak dienraščio, postą netrukus paliksiantis prezidentas Vladimiras Putinas, matyt, nusprendė sudaryti Rusijos vyriausybę dar iki to laiko, kai ateis į ministrų kabinetą kaip premjeras.

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją dabartinis valstybės vadovas faktiškai davė suprasti, kad Baltųjų rūmų ir Kremlius laukia personalo pakeitimai. Taip pat personalo pakeitimų gali įvykti ir jėgos struktūrose.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ir socialinės plėtros ministerijos pareigūnai, šios žinybos darbuotojams antradienį buvo rekomenduota niekur neišvykti, pasirengti „organizaciniams pakeitimams ir galimam etatų mažinimui”, taip pat jų žinybos padalinimui į dvi ministerijas.

Praėjusį ketvirtadienį spaudos konferencijoje prezidentas sakė, kad premjeras įvykdė jam iškeltus uždavinius.

„Kai dėl Viktoro Zubkovo paskyrimo į vyriausybės vadovo pareigas, tai šitai buvo susiję tik su vienu uždaviniu – užtikrinti, kad vyriausybė efektyviai dirbtų rinkimų laikotarpiu. Ir šis uždavinys įvykdytas”, – sakė žurnalistams V.Putinas.

Prieš ketverius metus, primena „Nezavisimaja gazeta”, likus dviem su puse savaitės iki prezidento rinkimų, buvo atleista Michailo Kasjanovo vyriausybė. Šį sprendimą „padiktavo noras apibrėžti savo pozicijas, koks bus šalies kursas po 2004 metų kovo 14 dienos”, – tada aiškino valstybės vadovas.

Matyt, šį kartą V.Putinas, kuris, kaip tikimasi, praėjus dviem mėnesiams po rinkimų užims Baltųjų rūmų vadovo postą, ketina vadovautis tokia pačia logika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.