Kalabrijos mafijos vadeiva areštuotas Italijos pietuose

Italijos policija areštavo įtakingą mafijos grupuotės „‘Ndrangheta” vadeivą, 57-erių metų Pasquale Condello (Paskalę Kondelo), pranešė naujienų agentūra ANSA.
57 metų P.Condello buvo ieškomas 18 metų. Jis sulaikytas bute Kalabrijos Redžo mieste pačiuose Italijos pietuose.

Italijos vidaus reikalų Giuliano Amato (Džulianas Amatas) ministras pavadino P.Condello svarbiausiu Kalabrijos mafijos bosu. Jis pažymėjo, kad areštas yra itin sėkminga operacija kovojant su organizuotu nusikalstamumu.

„Tai dar viena puiki operacija kovojant s organizuotu nusikalstamumu. Pasquale Condello buvo grupuotės „‘Ndrangheta” bosas numeris vienas”, – pažymėjo J.Amato.

P.Condello slapstėsi nuo praėjusio šimtmečio devintojo dešimtmečio pabaigos, kai teismas už akių jį pripažino kaltu dėl Ludovico Legato (Ludoviko Legato), buvusio nacionalinės geležinkelių bendrovės vadovo, nužudymo. Jo vadovaujama grupuotė yra net įtakingesnė nei Sicilijos mafija „Cosa nostra”.

Italijos teisėsaugos institucijos mano, kad P.Condello vadovaujamas mafijos klanas kontroliavo narkotikų tiekimą į daugelį Europos regionų „.

Nors pastaruoju metu policija surengė kelis sėkmingus reidus prieš nusikalstamus sindikatus Apeninų pusiasalyje, ji ilgai negalėjo nutykoti P.Condello.

Jo vadovaujamai nusikalstamai grupuotei, kai kuriais duomenimis, priklauso keliasdešimt tūkstančių narių.

Pernai vienoje užkandinių Vokietijoje per mafijos grupuočių tarpusavio santykių aiškinimąsi, kuriame dalyvavo P.Condello globotiniai, buvo nužudyti šeši italai.

Pasak ANSA, Kalabrijos Redžo prokuroras Francesco Mollace (Frančeskas Molačė) pažymėjo, kad P.Condello buvo „vienas iš paskutinių „‘Ndrangheta” bosų, tebesislapstančių laisvėje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.