Medvedevas tvirtai tiki prezidento galiomis ir nebijo dvivaldystės

Naujasis Rusijos prezidentas išsaugos įtakingiausio šalies asmens statusą, nors kadenciją baigiantis dabartinis valstybės vadovas, tarp gyventojų labai populiarus Vladimiras Putinas, neketina apleisti politinės scenos, yra įsitikinęs jo įpėdinis Dmitrijus Medvedevas.
Kandidatas į prezidentus, kurio išrinkimu kovo 2 dieną, panašu, niekas neabejoja, davė interviu žurnalui „Itogi”, kuriame papasakojo apie savo gyvenimo kelią ir požiūrį į valstybės struktūrą.

Analitikai samprotauja apie artėjančią „dvivaldystę”, spėliodami, ar 42 metų profesorius teisininkas išties valdys šalį, kai jo pirmtakas ir mokytojas Vladimiras Putinas rengiasi vadovauti vyriausybei.

D.Medvedevas pareiškė, kad prezidentinės valdžios modelį laiko vieninteliu priimtinu Rusijai.

„Mūsų šalis buvo ir bus prezidentinė respublika. Kito kelio nėra”, – sakė jis interviu, kuris skelbiamas tinklalapyje www.itogi.ru ir paskutiniame žurnalo „Itogi” numeryje.

Į klausimą „O kur bus jėgos centras? Kremliuje – prezidentas, Baltuosiuose rūmuose – nacionalinis lyderis”, kandidatas į prezidentus atsakė:

„Nėra jokių dviejų, trijų ar penkių centrų. Rusijai vadovauja prezidentas, o pagal Konstituciją jis tegali būti vienas. Neužmirškite, kad aš dabar kalbu ne apie konkretų žmogų, bet apie aukščiausią valstybės postą”, – pareiškė D.Medvedevas.

Kalbėdamas apie tai, kaip jis, jei bus išrinktas prezidentu, bendraus su premjeru V.Putinu, D.Medvedevas sakė, kad „sprendimai bus priimami remiantis konstitucija, o prezidento ir premjero sąsaja įrodys savo efektyvumą”.

„Ir Vladimiras Vladimirovičius, ir aš puikiai suprantame: ši sąjunga gali būti veiksminga tik visiško pasitikėjimo ir partnerystės ryšių sąlygomis”, – baigė būsimasis prezidentas.

D.Medvedevo nuomone, „jei Rusija virs parlamentine respublika, ji išnyks”.

„Rusija – ne tik didelių perspektyvų, bet ir nemenkų problemų turinti federacinė šalis. Tokią valstybę galima valdyti tik esant stipriai prezidento valdžiai. Nepriklausomai nuo to, kas būtent šiuo metu užima kabinetą Kremliuje”.

Kritikai kaltina V.Putiną koncentravus valdžią savo rankose ir taip susilpninus valstybės valdymo efektyvumą. D.Medvedevas programinėje kalboje praėjusią savaitę vardindamas prioritetus minėjo laisvę, sąžiningą teisėsaugą, valdininkų darbo kokybės gerinimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.