Dodi tėvas dėl Dianos mirties kaltina karališkuosius asmenis

Princesė Diana prieš mirtį išreiškė savo susirūpinimą, kad britų karališkieji asmenys, tarp jų – princas Philipas (Filipas) ir jos buvęs vyras princas Charlesas (Čarlzas), norėjo „ja atsikratyti”, pirmadienį sakė jos draugo tėvas.
Pirmą kartą liudydamas koronerio tyrime dėl poros žūties per automobilio avariją 1997 metais, Mohamedas al Fayedas (Mohamedas Fajedas) karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vyrą princą Philipą pavadino naciu ir rasistu.

„Laikas išsiųsti jį atgal į Vokietiją, iš kur jis atvyko”, – sakė jis Aukštajame teisme. – Norit sužinoti jo tikrąjį vardą? Jis baigiasi Frankenšteinu”.

Monarchės vyras, kaip Graikijos ir Danijos princas Philippos gimė Kerkyroje, o mokėsi Anglijoje, Vokietijoje ir Škotijoje. Prieš tai, kai 1947 metais vedė karalienę, jis atsisakė Graikijos ir Danijos titulų ir tapo anglikonu.

M.al Fayedas sakė, kad liudydamas nedarys jokių pareiškimų, tik paprasčiausiai išreikš savo įsitikinimą, kad pora buvo nužudyta.

„Ji man sakė, jog žino, kad princas Philipas ir princas Charlesas bandė ja atsikratyti”, – pridūrė jis.

Koronerio tyrimas dėl Dianos ir Dodi al Fayedo (Ddžio Fajedo) mirties aplinkybių buvo pradėtas spalio mėnesį ir turėtų trukti pusę metų. Jo metu jau išklausyta labai daug liudininkų ir karališkosios šeimos padėjėjų.

Pirmadienį teisme M.al Fayedas pakartojo savo teiginį, kad Diana buvo nėščia ir kad jiedu su Dodi rengėsi paskelbti apie savo sužadėtuves.

„Diana man telefonu sakė, kad yra nėščia. Aš vienintelis, kuriam jie pasakė. Jie man sakė, kad susižadėjo ir kad pirmadienį ryte paskelbs apie savo sužadėtuves. Grįžusi iš Paryžiaus ji būtų pasikalbėjusi su sūnumis”, – tvirtino M.al Fayedas.

Prancūzijos policijos atliktas tyrimas parodė, kad avarija, per kurią žuvo princesė ir Dodi, buvo nelaimingas atsitikimas; tai parėmė ir faktas, kad jų vairuotojas buvo išgėręs daugiau nei leistina.

M.al Fayedas tvirtino, jog Diana ir prieš, ir per atostogas su Dodi Pietų Prancūzijoje, kurios įvyko prieš pat jų mirtį, pasakojo jam bijanti dėl savo gyvybės.

„Kovojau 10 metų. Man tai momentas tiksliai pasakyti, kas, kaip jaučiu, nutiko mano sūnui ir Dianai, – sakė jis prieš teismo posėdį. – Tikiuosi, kad Su Dievo pagalba tiesa paaiškės”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.