Dykumų ralis persikėlė į Europą

Dakaro ralį rengianti sporto organizacija A.S.O pranešė, kad balandžio 20-26 dienomis Vengrijoje ir Rumunijoje vyks Vidurio Europos ralis. Šios naujos kasmetinės ralio varžybos legendinėms lenktynėms pagerbti bus pavadintos „Dakar Series”.

Šių metų pradžioje dėl teroristinių išpuolių atšaukus tradicinį „Lisabonos-Dakaro” ralį buvo kilę labai daug neaiškumų ir svarstymų dėl jo ateities. Galiausiai A.S.O nusprendė metais paankstinti jau kurį laiką planuotą Vidurio Europos ralio seriją.

Vidurio Europos ralis startuos balandžio 20 dieną Vengrijos sostinėje Budapešte. Lenktynių maršrutas drieksis beveik 3000 kilometrų Vengrijos ir Rumunijos bekelėmis, pusę jų sudarys įskaitiniai ruožai, o finišas dalyvių lauks vėl Vengrijoje, prie Balatono ežero.

A.S.O. pranešė, kad norą dalyvauti šiose varžybose jau pareiškė nuolatiniai Dakaro ralio dalyviai BMW, „Mitsubishi”, „Volkswagen”, KTM, J.L.Schlesseras ir kiti. Vasario 11 dieną dalyvius registruoti pradėjusi organizacija pasivaržyti kviečia visus ketinusiuosius dalyvauti Dakaro ralyje.

Nors planuojamas renginys vadinamas Dakaro serija, organizatoriai viliasi, kad ja nereikės visam laikui pakeisti legendinio Dakaro ralio, ir kitąmet lenktynės Afrikoje bus organizuotos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.