Prezidentas tikisi, kad A.Patackas ordiną dar priim

Prezidentas Valdas Adamkus tikisi, kad šeštadienį apdovanojimų ceremonijoje nepasirodęs signataras Algirdas Patackas jam skirtą ordiną priims vėliau.
„Tai yra jo asmeninis apsisprendimas (neatvykti į ceremoniją-BNS). Mano akyse, jis yra žmogus, nusipelnęs tokio įvertinimo ir tikiuosi, kad galbūt jis ras kitą progą apdovanojimą priimti”, – žurnalistams šeštadienį sakė V.Adamkus.

Jis pridūrė, kad gerbia A.Patacko veiklą ir tikisi, kad „jis išliks toks pats ryžtingas, pasišventęs Lietuvos reikalams”.

„Jo apdovanojimas guli ir gali būti įteiktas bet kada, kai jis apsispręs”, – pabrėžė prezidentas.

Šią savaitę rezistentas ir signataras A.Patackas paskelbė, kad atsisako dalyvauti ceremonijoje, nes Lietuvos valstybinis apdovanojimas yra įteiktas ir jį sovietiniais metais tardžiusiam KGB kadriniam darbuotojui.

„Yra giliai neteisinga, kai tuo pačiu ordinu apdovanojamas kalinys ir jį tardęs KGB tardytojas (…). Neturiu nieko prieš asmenį – galbūt dabar jis labai geras darbuotojas. Tačiau man šis klausimas yra egzistencinis. Šioje akistatoje tik vienas yra teisus. Jei teisus jis – buvęs mano tardytojas – tada neteisus aš ir visas mano gyvenimas. Būti viename sąraše, stovėti greta apdovanojimų ceremonijoje – reiškia pripažinti šį savo neteisumą”, – pareiškime aiškino A.Patackas, tačiau pačio ordino jis neatsisakė.

Nors pats signataras BNS teigė nenorintis įvardinti jį tardžiusį KGB darbuotoją, tačiau interneto svetainėse skelbiama, kad tai buvo Antanas Stepučinskas.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojui A.Stepučinskui Vyčio Kryžiaus ordino medalis įteiktas 2006 vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.