Riebūs vaisiai

Žiemą riebalų norisi daugiau. Jie padeda kūnui gintis nuo šalčio. Tačiau kiek grasinančių faktų apie riebalus žinome! Per didelis , neišeikvotas jų kiekis – pagrindinė antsvorio priežastis, o gyvulinių riebalų – dar ir širdies bei kraujagyslių ligų.

Tačiau visai be riebalų apsieiti irgi neįmanoma, o ir nereikia. Per dieną suvartojamų riebalų kiekis neturi viršyti 30 proc. raciono, o iš jų pusę turėtų sudaryti augaliniai riebalai. Palyginti su gyvuliniais, augaliniai pasižymi neabejotinais privalumais – juose nėra kraujagysles siaurinančio cholesterolio ir daug mažiau sočiųjų riebalų rūgščių. Taigi tikrai vertingiau sukrimsti kelis riešutus, žiupsnelį saulėgražų, suvalgyti avokadą ar kelias alyvuoges, nei sukirsti riebaluose keptą kepsnį. Avokadai (100g – 220 kcal) ir alyvuogės (100g – 270 kcal) – vieni iš nedaugelio riebių vaisių, kurių galima rasti mūsų parduotuvėse. Alyvuogės dar yra ir puikus antioksidantų, vitamino E šaltinis, jos reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, todėl jas reikėtų pasistengti vartoti dažniau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.