Ilinojaus universitete užpuolikas nušovė penkis, sužeidė dar 16 žmonių ir nusišovė

Viename Ilinojaus universitete juodai apsirengęs buvęs studentas ketvirtadienį auditoriją pavertė Šv.Valentino dienos žudynių vieta – jis nušovė penkis ir sužeidė dar 16 žmonių, o paskui nusišovė pats.

Tai jau penktas šaudymas JAV mokyklose per vieną savaitę.

Šautuvu ir dviem pistoletais ginkluotas buvęs studentas kelios minutės prieš geologijos paskaitos pabaigą ramiai išėjo iš už užuolaidos auditorijos priekyje, sakė pareigūnai ir liudininkai.

Jam nuo pakylos pradėjus šaudyti, šioje Čikagos priemiestyje įsikūrusio Šiaurės Ilinojaus universiteto auditorijoje kilo klyksmai.

„Tai prasidėjo ir baigėsi per kelias sekundes”, – per spaudos konferenciją sakė universiteto policijos viršininkas Donaldas Grady (Donaldas Gradis).

Policininkai į auditoriją atskubėjo dvi minutės po gauto pranešimo, bet užpuolikas jau gulėjo ant pakylos negyvas.

„Šiuo metu galimo motyvo nežinome”, – pridūrė D.Grady.

Liudininkai pasakojo, kad užpuolikas buvo baltasis vyras, juodai apsirengęs, maždaug 1,8 m ūgio.

„Jis taikėsi į minią, bet nemanau, kad taikėsi į kokį nors konkretų asmenį”, – radijui WBBM sakė viena liudininkė.

„Jis tylėjo. Tiesiog stovėjo ant pakylos priešais visus ir tiesiog pradėjo šaudyti. Mačiau, kad jis laiko ginklą, ir jis buvo milžiniškas. Pamaniau, kad jis netikras, o tada supratau, kad jis iš tikrųjų šaudo į žmones, ir pasilenkiau, – pasakojo ji. – Mačiau daug kraujo. Mano visi drabužiai buvo kruvini”.

Visi žuvusieji ir sužeistieji yra studentai, įskaitant dėstytoją doktorantą, sakė universiteto rektorius Johnas Petersas (Džonas Petersas).

Užpuolikas nušovė keturias moteris ir vyrą. Tris iš jų atvykę greitosios pagalbos medikai jau rado negyvus.

Šešių sužeistųjų būklė yra kritinė, o aštuoni po kelių valandų buvo paleisti iš ligoninės, pranešė medikai.

Užpuolikas pernai buvo įstojęs mokytis sociologijos, o paskui perėjo į kitą valstijos instituciją, sakė pareigūnai.

„Ta informacija, kurią šiuo metu turime, rodo, kad jis anksčiau neturėjo reikalų su policija ir nebuvo areštuotas”, – per spaudos konferenciją sakė J.Petersas.

Šis nusikaltimas įvykdytas po panašių incidentų Ohajuje, Luizianoje, Tenesyje ir Kalifornijoje, per kuriuos iš viso žuvo penki žmonės.

Prieš 10 mėnesių vienoje Virdžinijos aukštojoje mokykloje sutrikusios psichikos studentas nušovė 32 studentus ir dėstytojus. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusios žudynės JAV mokymo institucijose.

Šiaurės Ilinojaus universitete gruodį buvo paskelbtas pavojus, nes policija viename tualete ant sienos aptiko rasinio pobūdžio grasinimų, užuominų apie žudynes Virdžinijos aukštojoje mokykloje ir perspėjimą, kad paskutinėmis semestro dienomis „viskas labai greitai pasikeis”.

Tačiau rektorius J.Petersas nemano, kad ketvirtadienio šaudymas yra susijęs su tais grasinimais, ir sakė, kad saugumas buvo sustiprintas ir pareigūnai daugiau nelabai ką galėjo padaryti.

„Nežinau jokio plano, kuris gali užkirsti kelią šiai tragedijai, – sakė jis žurnalistams. – Kol nerakinsime visų durų, nežinau, kaip galime sutrukdyti žmonėms patekti”.

Čikaga jau garsėjo 1929 metų Šv.Valentino dienos žudynėmis, kai mafioziai iš automato sušaudė septynis žmones.

Šiaurės Ilinojaus universitetas, kuriam privilegija buvo suteikta 1895 metais, yra mokymo ir tyrimų institucija, kurioje mokosi daugiau kaip 25 tūkst. studentų ir dirba beveik 1,3 tūkst. dėstytojų. Tarp studentų yra 862 užsieniečiai iš 88 valstybių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.