Clinton po nesėkmių virtinės laimėjo balsavimą Naujojoje Meksikoje

Hillary Clinton (Hilari Klinton) ketvirtadienį sulaukė taip reikalingų gerų naujienų – pranešta, kad ji laimėjo praėjusią savaitę įvykusį balsavimą Naujosios Meksikos demokratų sueigose partijos kandidatui į JAV prezidentus išrinkti.
H.Clinton per vasario 5-osios balsavimą, kurio metu demokratų rinkėjų aktyvumas buvo rekordinis, gavo 73 105 balsus, o jos varžovas Barackas Obama (Barakas Obama) – 71 396 balsus, per spaudos konferenciją, kurią transliavo televizija, paskelbė demokratų pareigūnas Brianas Colonas (Brajenas Kolonas).

Tai labai reikalinga pergalė buvusiai pirmajai poniai, kuri po vasario 5-osios – „superantradienio”, kai su kolega Senate B.Obama pasirodė maždaug apylygiai, – pralaimėjo aštuonis balsavimus.

Priskaičiavus Naująją Meksiką, H.Clinton jau laimėjo partijos balsavimus 12-oje valstijų. B.Obama jau laimėjo 22 valstijose ir išsiveržė į priekį pagal delegatų, kuriuos valstijos siųs į Demokratų partijos suvažiavimą, skaičių. Suvažiavimas, kurio metu bus oficialiai paskirtas partijos kandidatas į prezidentus, įvyks rugpjūčio mėnesį.

H.Clinton stengėsi pristabdyti B.Obamos kampaniją ir laukia balsavimų daug delegatų į suvažiavimą nusiųsiančiose Ohajo ir Teksaso, kurie balsuos kovo 4 dieną, ir Pensilvanijos, kuri balsuos balandžio 22-ąją, valstijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.