Kaunas himno dar neturės

Skandalai ir vis dar rusenančios privačios ir visuomeninės intrigos sužlugdė naujojo Kauno himno premjerą.
Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, vasario 14 dieną planuotas renginys, pavadintas „Amžinai meilei”, kur dvylikametė dainininkė Simona Milinytė turėjo pirmą kartą oficialiai atlikti opusą „Didysis Kaunas”, atšauktas.

Laikinąją sostinę kaip Lietuvos širdį ir šventovę šlovinantį kūrinį sukūrė populiarių dainų autorė Nijolė Laukavičienė ir jaunas kompozitorius Marius Jakubonis. Vienoje televizijos laidoje nuskambėjęs naujos, miesto himnu pretendavusios tapti dainos fragmentas sukėlė pasipiktinimo audrą. Įsižeidusi, o gal ir išsigandusi himno teksto autorė nenori nieko komentuoti.

Laikinąją sostinę išaukštinančio kūrinio bendraautoriai jo sėkme ir populiarumu, atrodo, nė neabejojo. Naująjį miesto himną po oficialios jo premjeros buvo plnuota įrašyti į Kauno jubiliejui paminėti skirtą kompaktinę plokštelę greta kitų laikinąją sostinę šlovinančių dainų.

Tačiau išgirdę kelis himno posmus per televiziją rodyto žinių reportažo metu, Kauno politikai sukritikavo kūrinį. Miesto atsakingieji tikino, kad tai yra visiška „chaltūra”, ir mėgėjai neturėtų užsiimti tokiais dalykais, o miestų himnų kūrimą reikėtų patikėti pripažintiems kūrėjams, gal net Nacionalinės premijos laureatams.

Įsižeidusi dėl tokio valdininkų požiūrio N.Laukavičienė sakėsi į pagalbą pasikvietusi profesionalus – dainavimo studiją „Audra”, Muzikinio teatro solistus ir kitus atlikėjus. Tiesa, LŽ duomenimis, minėti profesionalai dėl kilusio triukšmo atsisakė dalyvauti šiame skandalingame projekte.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.