Pasiryžusiųjų eiti į Frontą netrūksta

Buvusio socialdemokrato, sostinės vicemero Algirdo Paleckio bendraminčiai, draugai ir rėmėjai jau pildo dokumentus, prašydami juos priimti j naujai steigiamą politinį judėjimą, pavadintą pretenzingu Fronto vardu.
Paskambinę nemokamu telefonu visi norintieji yra registruojami ir vėliau informuojami, kur galima tokius prašymus pateikti. Kol kas dokumentai priimami tik Vilniuje, rašo dienraštis „Lietuvos žinios”.

A.Paleckio bendraminčių komanda, kurią idėjinis vadas ketina pristatyti prieš pat steigiamąjį partijos kongresą, numatytą kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje, šiuo metu jau baigia rengti partijos įstatus ir programą. Dar neįkurtas Frontas turi ambicingų planų: dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, kiek vėliau – rinkimuose į Europarlamentą. Pats A.Paleckis teigė dar negalįs pasakyti, ar kandidatuos į Seimą. Tai priklausys ir nuo to, ar bus išrinktas Fronto lyderiu.

A.Paleckis LŽ pasakojo, kad norinčiųjų tapti Fronto nariais netrūksta. „Pagal įstatymą, registracijai turime pateikti 1000 asmenų parašus, tačiau ketiname surinkti daugiau”, – sakė jis.

Plačiau apie savo padėjėjų komandą vengiantis kalbėti A.Paleckis teigė, kad dalyvauti kuriamos partijos veikloje gali įvairūs žmonės, tačiau jiems keliami tam tikri reikalavimai. Paklaustas, kiek Vilniaus socialdemokratų ketina įsilieti į kuriamą Frontą, A.Paleckis teigė, kad buvusių savo partijos narių nevilioja.

A.Paleckis tikisi, kad Frontui pavyks išvengti bėdų, kamuojančių daugelį partijų, kai šios tampa finansiškai priklausomos nuo vieno ar kito rėmėjo.

„Sieksime, kad viskas būtų labai skaidru, nes žinome, kad dėmesys mums yra pernelyg didelis. Mokysimės iš kitų, o ne iš savo klaidų”, – tikino A.Paleckis.

Ilgametis Socialdemokratų partijos (LSDP) narys ir nuolatinis jos kritikas Bronislavas Genzelis, paklaustas, ar A.Paleckis yra tas asmuo, kuris sugebės įkurti partiją, teigė, kad atlikti tokį darbą reikia organizacinių gebėjimų, taip pat netingėti. Profesorius tvirtino įžvelgiąs naujosios kairiųjų pažiūrų partijos perspektyvą, tačiau ar jai pavyks įsitvirtinti, anot jo, priklausys nuo daugelio veiksnių. B.Genzelis prognozuoja, kad nemažai LSDP veikla nusivylusių socialdemokratų gali pasukti į A.Paleckio Frontą. Partijos kolegų skundus jis teigė girdįs dažnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Pasiryžusiųjų eiti į Frontą netrūksta"

  1. socinterno tablo

    marš gyventi iš kairės,
    nes magnatai sužvėrės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.