Išsigydžiusiam kojas Ž.Ilgauskui suskaudo nugarą

Lietuvos nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje žaisti sutikęs Klivlendo „Cavaliers” vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas sekmadienio rungtynių su Denverio „Nyggets” nebaigė – jis pajuto nugaros spazmus ir buvo priverstas palikti aikštę.

Krepšininkui rungtynės baigėsi ketvirtojo kėlinio pradžioje. Kol kas neaišku, ar šešerius metus be traumų rungtyniavęs Ž.Ilgauskas bus priverstas kurį laiką atsiduoti medikų globai.

Lietuvis prieš lietuvį.
Sekmadienį „kavalieriai” savo arenoje 83:113 pralaimėjo „Nuggets” klubui, kuriam 12 taškų (2-2/3, 3-2/4, 1-2/2) pelnė Linas Kleiza. Jis per 28 minutes dar dukart atkovojo kamuolį, po sykį jį perėmė ir perdavė mesti, dukart suklydo ir buvo nubaustas technine pražanga. Ž.Ilgauskas aikštėje taip pat praleido 28 minutes, per jas pelnė 9 taškus (2-4/12, 1-1/1), 10 kartų sugriebė kamuolį, kartą perdavė mesti, dukart blokavo metimą ir 5 kartus suklydo.

Po šio pralaimėjimo praėjusio sezono Rytų konferencijos čempionai „Cavaliers” krepšininkai su 28 pergalėmis ir 22 pralaimėjimais Rytuose tebėra ketvirti, o „Nuggets” (31/19) Vakarų konferencijoje yra septintas.

Ir toliau pralaimėjimuose skendi Vašingtono „Wizards” su Dariumi Songaila. Vašingtono ekipa išvykoje 107:108 nusileido Fynikso „Suns” klubui ir patyrė jau septintą pralaimėjimą iš eilės. Paskutinį sykį tiek kartų iš eilės Denveris pralaimėjo 2004 metų kovo mėnesį. D.Songaila žaidė 20 minučių, per jas taškų nepelnė (2-0/2), po 4 kartus atkovojo kamuolį ir rezultatyviai jį perdavė bei sykį suklydo. „Wizards” (24/26) Rytų konferencijoje tebėra šešta.

Jei žaisti – tik rimtai

Kaip vakar rašėme, Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Šarūnas Kliokys ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas Klivlende susitiko su Ž.Ilgausku. Jis pageidavo vasarą kuo anksčiau prisidėti prie Lietuvos rinktinės, kad galėtų geriau priprasti prie europietiškojo krepšinio, susipažinti su komanda. „Jei žaisti, tai rimtai” , – sakė Ž.Ilgauskas.

Susitikimas įvyko viename prabangiausių Klivlendo restoranų, kuriame vietas užsakė Ž.Ilgauskas. Į restoraną lietuviai visi drauge atvyko „Cavaliers” vidurio puolėjo automobiliu. Per susitikimą Žydrūnas domėjosi Lietuvos krepšiniu, klausinėjo apie klubus. M.Balčiūnas pristatė krepšininkui jo draudimo mokėjimo schemą. Ž.Ilgauską tokia

informacija gana nustebino, nes jam klubo vadovai buvo sakę, kad LKF draudimo nepajėgs sumokėti. Taip pat Ž.Ilgauskas teigė, jog pastaraisiais metais kojų jam neskauda, todėl pasirengęs padėti nacionalinei komandai.

Po vakarienės krepšininkui buvo įteikti simboliniai pirmuoju numeriu pažymėti Lietuvos rinktinės marškinėliai. Ž.Ilgausko mėgstamas 11 numeris Lietuvos rinktinėje yra užimtas, tačiau „Cavaliers” vidurio puolėjas teigė, kad jam nesvarbu, kokiu numeriu bus pažymėti marškinėliai.

„Labai džiaugiamės įvykusiu susitikimu. Žydrūnas sužavėjo, jis yra šiltas ir nuoširdus žmogus. Svarbiausia, krepšininkas nori žaisti Lietuvos rinktinėje. Mes padarysime viską, kad išspręstume jo draudimo klausimą”, – svetainei musukrepsinis.lt susitikimą apibendrino M.Balčiūnas.

Prieš atvykdami į Klivlendą, LKF vadovai lankėsi Denveryje, kur susitiko su D.Songaila ir L.Kleiza. Su jais aptarti svarbiausi pasirengimo Pekino olimpinėms žaidynėms klausimai, žaidėjai supažindinti su pasirengimo planu. Linas ir Darius teigė esą pasirengę žaisti rinktinėje, jei tik nepatirs traumų.

Klubas nepritaria

Šiandien LKF atstovai ketina susitikti su Ž.Ilgausko agentu. O prieš tai M.Balčiūnas ir Š.Kliokys susitiko su „Cavaliers” generaliniu vadybininku Danny Ferry. Kaip skelbia krepsinis.net, šis netrykšta džiaugsmu sužinojęs, kad Žydrūnas vasarą nori atstovauti Lietuvai per olimpines žaidynes.

„Jo nuotaikos kitokios nei mūsų ar Ilgausko. D.Ferry atstovauja tik klubui ir netrykšta noru padėti, – pasakojo M.Balčiūnas. – Kalbėjomės apie pagrindinę priežastį, dėl kurios jie neduoda sutikimo. D.Ferry įvardijo draudimą. Be to, jis teigė, kad „Cavaliers” gydytojai yra sudarę didžiulę Ž.Ilgausko metinės priežiūros programą. Viename iš pagrindinių jo punktų skelbiama, kad vasarą krepšininkas turėtų ilsėtis.”

M.Balčiūnas patikino „Cavaliers” atstovą, kad mėnesiui ar dviem draudimas bus sutvarkytas, o susitikimo pabaigoje paliko jam visus su tuo susijusius dokumentus. „Per tris savaites klubas turėtų pateikti savo nuomonę. Esame pasirengę įgyvendinti visus objektyvius „Cavaliers” reikalavimus, – optimizmo neprarado LKF generalinis LKF sekretorius. – Jie labiau apeliuoja į moralinius dalykus, nes jie išgydė Ž.Ilgauską, padarė jį žinomu žaidėju. Net ir esant draudimui sutikimą jie, ko gero, duotų nenoriai.”

Tačiau klubas formaliai negali uždrausti Ž.Ilgauskui rungtyniauti olimpinėse žaidynėse, jei krepšininko draudimas bus sutvarkytas.

Paskutinė galimybė

Po susitikimo su LKF vadovais Ž.Ilgauskas atsakė į kelis klausimus.

– Žydrūnai, kokie įspūdžiai po susitikimo su LKF vadovais?

– Geri. Per vakarienę pasikalbėjome iš širdies. Buvo malonu kalbėtis ne telefonu, o akis į akį. LKF vadovai turėjo klausimų man, aš – jiems.

– Gavote simbolinius rinktinės marškinėlius. Ką jie jums reiškia?

– Mano, kaip ir kiekvieno lietuvio, svajonė – žaisti rinktinėje. Tačiau dėl įvairių priežasčių daug metų neteko joje žaisti. Tačiau visuomet žiūrėdavau mūsų komandos varžybas, sirgdavau už savus. Buvau ir būsiu lietuvis, visada tikėjausi sužaisti už Lietuvą.

– Ar planuojate vasarą žaisti Lietuvos rinktinėje?

– Noras visą laiką buvo, o dabar esu apsisprendęs. Šiuo metu man yra paskutinė galimybė žaisti Lietuvos rinktinėje. Tikiuosi, pavyks išspręsti draudimo problemas, ir man atsivers durys į Lietuvos rinktinę.

– Kaip jūsų norą vertina klubas?

– Neigiamai. Klubo vadovai nenori, kad žaisčiau rinktinėje, tačiau jų rankos surištos. Svarbu išspręsti draudimo problemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.