Chodorkovskis dar tęsia bado streiką

Buvęs naftos kompanijos „Jukos” vadovas Michailas Chodorkovskis pirmadienio rytą dar tęsė bado streiką Čitos tardymo izoliatoriuje. Iš viso buvęs „Jukos” vadovas badauja jau dvi savaitės.

„Kol kas M.Chodorkovskis nenutraukė bado streiko. Jis geria tik vandenį. Jį kasdien apžiūri gydytojai. Jo būklė patenkinama. Kai tik bado streiką nutrauks – mes tai paskelbsime”, – pranešė Čitos tardymo izoliatoriaus viršininkas Valerijus Germanas.

Pareigūnai nurodė, kad buvęs naftos kompanijos „Jukos” vadovas žino, kad sunkiai sergantis buvęs jo verslo partneris Vasilijus Aleksanianas yra paguldytas į vieną Maskvos ligoninių.

„Chodorkovskis buvo informuotas apie oficialų Rusijos federalinės bausmių atlikimo tarnybos pareiškimą, kad Aleksanianas paguldytas į ligoninę, bet pirmadienio rytą pokyčių nėra, Chodorkovskis nenutraukė badavimo”, – sakė Čitos srities valdybos vadovas Junusas Amajevas.

M.Chodorkovskis paskelbė bado streiką sausio 29 dieną dėl teisiamo buvusio „Jukos viceprezidento V.Aleksaniano, kaltinamo pinigų plovimu ir mokesčių nemokėjimu. Buvęs „Jukos” vadovas pareikalavo „pakeisti Aleksanianui kardomąją priemonę – suteikti jam kvalifikuotą medicinos pagalbą civiliniame stacionare”.

Federalinė bausmių atlikimo tarnyba oficialiai patvirtino, kad V.Aleksanianas paguldytas į onkologinę ligoninę penktadienį.

Nuteisti buvęs „Jukos vadovas” M.Chodorkovskis ir buvęs finansinio susivienijimo „Menatep” vadovas Platonas Lebedevas buvo atvežti iš bausmės atlikimo vietos į Čitos tardymo izoliatorių 2006 metų pabaigoje, nes jiems iškelta nauja baudžiamoji byla.

M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas 2005 metais buvo nuteisti kalėti po devynerius metus už vengimą mokėti mokesčius, vėliau teismas abiem sumažino bausmę iki 8 metų laisvės atėmimo. Naujoje byloje jiedu kaltinami legalizavę 450 mlrd. rublių ir 7,5 mlrd. dolerių laikotarpiu nuo 1998 iki 2004 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.