Pirmajam Lenkijos ambasadoriui Lietuvoje gresia teismo procesas

2007 metų liepą Balstogės prokuratūra apkaltino žinomą Krokuvos advokatą, buvusį Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministro pavaduotoją, pirmąjį Lenkijos ambasadorių nepriklausomoje Lietuvoje, o šiuo metu Lietuvos garbės konsulą Lenkijoje Janą Widackį (Janą Vidackį), jog būdamas žinomų lenkų nusikaltėlių gynėju vertė liudytojus duoti melagingus parodymus už tai žadėdamas kokias nors vertybes.
Kaltinamasis aktas pirmiausia pateko į Balstogės teismą, vėliau buvo persiųstas į Varšuvą. Kaip informuoja Lenkijos spaudos agentūra PAP, Varšuvos apygardos teismas paskelbė, jog parengtinis posėdis įvyks vasario 28 dieną.

J.Widackiui, kuris dabar yra koalicijos „Kairieji ir demokratai” Seimo deputatas, pateikti trys kaltinimai. Esą J.Widackis 2004 metais vertė žinomą nusikaltėlį Slawomirą R. (Slavomirą) duoti melagingus parodymus, naudingus jo klientui – žinomam nusikaltėlių gaujos vadeivai Miroslawui D (Miroslavui).

Antrasis kaltinimas liečia Lenkijos Seimo specialioje komisijoje nagrinėtą koncerno „PKN Orlen” bylą, kurioje žinomas lenkų turtuolis Janas Kulczykas (Janas Kulčykas) buvo kaltinamas glaudžiais ryšiais su rusų bendrove „Lukoil” . J.Widackis esą pažadėjęs kalėjime sėdinčiam Markui Dochnalai „greitą laisvę”, jeigu šis nekalbės apie ginamojo ryšius su rusais.

Advokatas taip pat kaltinamas raštelių perdavimu nusikaltėliams, susijusiems su Krzysztofo F. (Kšištofo) gauja.

Kol kas parlamentaras J.Widackis turi neliečiamumo statusą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.