D.Songaila – dvejetukininkas

Vašingtono „Wizards” ekipoje rungtyniaujantis puolėjas Darius Songaila šį NBA sezoną negali pasigirti rezultatyviu žaidimu. Trečiadienį „Wizards” pralaimėjo jau penktas rungtynes iš eilės, o lietuvis savo taškų kraitį papildė vos dviem taškais. Tiek taškų per šį sezoną Darius pelnė jau penkiolikoje rungtynių.

Trečiadienį Vašingtono klubas savo arenoje 77:85 (15:20, 22:18, 21:19, 19:28) nusileido čempionų titulą ginantiems San Antonijaus „Spurs” krepšininkams.

Dvejetai pasipylė seniai

Lietuvis per 20 aikštelėje praleistų minučių pataikė 1 dvitaškį iš 4, atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Per šio sezono 46 rungtynes Darius vidutiniškai pelnydavo 4,8 taško. Tai buvo jau penkioliktos rungtynės, per kurias lietuvis pelnė 2 taškus. Vasarį iš ketverių rungtynių net per tris susitikimus jis pelnė po 2 taškus.

Beje, dvejetukininku D.Songaila tapo dar per ikisezonines varžybas, kai po 2 taškus jis pelnė trejose iš aštuonerių rungtynių.

Trečiadienį Vašingtono komandoje rezultatyviausiai žaidė Antawnas Jamisonas (18 tšk.) ir Andray Blatche’as (16 tšk. ir 15 atk. kam.). Iš nugalėtojų labiausiai pasižymėjo Timas Duncanas – 23 tšk. Per 48 rungtynes laimėję pusę rungtynių „Wizards” krepšininkai Rytų konferencijoje užima šeštąją vietą.

Pratęsimas nepadėjo

Trečiadienį džiaugsmo nepatyrė ir kita komanda, kurioje rungtyniauja lietuvis. Denverio „Nuggets” su Linu Kleiza namie po pratęsimo 115:118 (26:23, 15:33, 31:22, 34:28; 9:12) nusileido Jutos „Jazz” krepšininkams. Pastariesiems tai buvo dešimta pergalė iš eilės, o Denverio ekipai tai buvo 19 nesėkmė per 48 rungtynes.

L.Kleiza per 31 min. pelnė 9 taškus (2-0/1, 3-3/4), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį. Geriausiai iš „Nuggets” sekėsi 34 taškus pelniusiam ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikusiam Allenui Iversonui bei 29 taškus surinkusiam Carmelo Anthony. Iš nugalėtojų nesulaikomas buvo Deronas Williamsas (29 tšk. ir 11 rez. perd.).

Vokiečio valanda

Pirmą trigubą dublį per savo karjerą NBA atliko 29 metų Vokietijos krepšininkas Dirkas Nowitzki. Jo komanda Dalaso „Mavericks” 107:96 nugalėjo Milvokio „Bucks” žaidėjus, o Dirkas per 42 minutes pelnė 29 taškus, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių.

Pavargęs galiūnas padės Fyniksui

Absoliutus NBA autsaideris Majamio „Heat” klubas savo galingą ir tituluotą vidurio puolėją Shaquille’ą O’Nealą iškeitė į du Fynikso „Suns” žaidėjus Shawną Marioną ir Marcusą Banksą. Šis sezonas keturiskart NBA čempionui 35 metų S.O’Nealui yra blogiausias per karjerą – jis vidutiniškai surenka tik 14,2 taško.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.