Pirmuoju sezono trofėjumi džiaugiasi „Žalgiris”

LKF taurės ketverto varžybos baigėsi be didelių sensacijų, tačiau aikštelėje liejosi atominė energija ir sunkiai valdomos sirgalių emocijos. Šiauliai tokios krepšinio šventės dar neturėjo.

Dvi dienas Šiaulių arenoje vykusios „Žalgirio”, „Lietuvos ryto”, „Šiaulių” ir „Neptūno” milžinų kovos baigėsi. LKF taurę dar vieniems metams išsaugojo Kauno „Žalgiris”. Šiauliuose kauniečiai įveikė vilniečius 83:72 (22:14, 19:22, 23:15, 19:21).

Mažąjį finalą, nepalikę prošvaisčių uostamiesčio „Neptūnui”, laimėjo „Šiaulių” krepšininkai rezultatu 111:92. Puolėjas D.Zavackas buvo pripažintas geriausiu „Šiaulių” žaidėju, o naudingiausio „Neptūno” krepšininko titulą pelnė V.Pridotkas.

Daugiausia prie LKF taurės išsaugojimo prisidėjo DeJuanas Collinsas, jis žalgiriečiams pelnė 26 taškus. Trečiajame kėlinyje amerikietis pataikė du tritaškius iš eilės. Vėliau, kai „Lietuvos rytas” jau buvo ištirpdęs 12 taškų persvarą, D.Collinsas vėl pelnė 7 taškus iš eilės. Už nepriekaištingą ir rezultatyvų žaidimą šis „Žalgirio” legionierius pripažintas naudingiausiu LKF taurės žaidėju. Jam įteiktas 3000 litų čekis. O „Žalgiriui” Krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas įteikė LKF taurę.

Po varžybų „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius pasveikino „Žalgirį” su pergale, kurios kauniečiai savo žaidimu išties nusipelnė. Vilniečių strategas tiesiog konstatavo, kad šįkart sėkmė buvo kauniečių pusėje. „Buvo keletas momentų, kai galėjome perimti iniciatyvą, bet nepataikėme baudos metimų. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – neįmetėme lengvų taškų”, – sakė A.Trifunovičius.

„Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas džiaugėsi, kad pavyko išsaugoti taurę. Jis negailėjo gerų žodžių ir priešininkams: „Visą laiką gerai kovėsi abi komandos. Galiu pasveikinti varžovų trenerį – jo auklėtiniai padarė viską, tačiau mes šiandien buvome geresni ir vertesni pergalės.”

R.Grigas priminė, kad treneriai pergale patiki tik išgirdę rungtynių pabaigą skelbiančią sireną. Iki tol – vien jaudulys ir įtampa. Treneris dėkojo Šiaulių sienoms ir žmonėms: „Niekada negali žinoti, kas laimės. Šiauliuose buvo taip pat gerai, kaip ir Kaune. Tarsi namuose.”

Treneris pažymėjo, kad dėl naudingiausiojo vardo niekam neturėtų kilti klausimų: „DeJuanas vienodai gerai žaidžia tiek gynyboje, tiek puolime. Auksinis žaidėjas.”

DeJuanas Collinsas po varžybų laurus skyrė treneriui, kuris sudarė gerą varžybų planą. Kaip ir dera kilniam kovotojui, naudingiausias finalo žaidėjas padėkojo organizatoriams už puikų LKF turnyrą, o „Lietuvos rytui” – už geras rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.