Rengiasi naujos kadencijos Seimui

Kol mūsų tautos išrinktieji ginčijasi, kuria vis naujas komisijas, Seimo kanceliarija ruošiasi sutikti tuos, kas į šiuos rūmus ateis po naujų rinkimų. Jiems jau gaminami nauji Seimo nario ženkliukai.

Išpašyti kostiumų atlapai, nuo storų adatų atsiradusios skylės ir pajuodusi medžiaga – su tokiomis bėdomis susidurdavo tautos išrinktojo simbolį – Seimo nario ženkliuką – segintys parlamentarai. Tačiau naujos kadencijos Seimo nariams panašių problemų kilti neturėtų. Parlamento kanceliarija ketina užsakyti pagaminti tobulesnius ženkliukus. Šiuo metu Lietuvos monetų kalykla jau rengia galimų variantų pavyzdžius.

Ženklelių išvaizda nesikeis – parlamentarai į atlapus ir toliau segsis trispalvius vėliavos formos simbolius. Naujiesiems Seimo nariams kaip ir ankstesnių kadencijų atstovams ženkliukai bus gaminami iš sidabro ir specialios emalės, o jų krašteliai padailinami aukso apvadais. Kol Seimo valdyba nepatvirtino naujųjų ženkliukų eskizų, kiek jie kainuos mokesčių mokėtojams, kanceliarijos darbuotojai pasakyti negalėjo. LŽ žiniomis, kaina bus gerokai didesnė. Pasak Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio, parlamento vadovai naujuosius ženkliukus galės pasirinkti iš 3 pavyzdžių. „Gali keistis tik jų dydis ir užsegimas. Turim apsispręsti, ar tai bus veržlė, ar paprastas užsegimas”, – LŽ aiškino jis.

Tautos išrinktiesiems ženkliukai įteikiami drauge su Seimo nario pažymėjimu. „Ženkliukas padeda atskirti parlamentarą kaip valstybės institucijos atstovą”, – tvirtino G.Vilkelis.

Tačiau Seimo nariai skeptiškai vertina jiems gaminamus ir dalijamus ženkliukus. Keturias kadencijas parlamente dirbantis Algimantas Salamakinas juos turi keturis, bet jų atlape nesegi. „Į sekciją pasidėti gražu, o nešioti nebūtina”, – tikino socialdemokratas. Anot jo, taip mąsto dauguma kolegų Seime, nes nuolat ženkliukus segi vos keliolika parlamentarų. „Tai daugiausia pirmą kadenciją dirbantys politikai. Nemačiau, kad Česlovas Juršėnas, Justinas Karosas, Andrius Kubilius ar Napoleonas Stasiškis nešiotų tuos ženklelius”, – pasakojo A.Salamakinas.

Politikas skundėsi, kad parlamentarų ženkleliai gaminami nekokybiškai ir greitai lūžta. Menka jų kokybe skundėsi ir parlamentarė Laima Mogenienė. „Ženkliukai atrodo pigokai. Jie niekuo nesiskiria nuo suvenyrinių, kurių galima nusipirkti kioskuose”, – mano ji. Pasak L.Mogenienės, kitų šalių parlamentarų atlapus puošia kur kas patrauklesni ženkliukai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.