Sostinės Viršuliškių gatvėje įrengtas demonstracinis greičio matuoklis – vairuotojų drausminimo priemonė

Vilniuje, Viršuliškių gatvėje, eksperimentiniais tikslais įrengto demonstracinio greičio matuoklio surinktus duomenis tikimasi apdoroti ir paskelbti iki vasario 8 dienos.

Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Eismas” kitapus „Utenos pramogų arenos” įrengtas greičio matuoklis sausį rinko informaciją apie leistino greičio laikymąsi ir transporto srautus šioje vietoje.

Pasak „Eismo” generalinio direktoriaus Pauliaus Arštikio, eksperimentas buvo atliekamas dviem etapais: pirmojo etapo metu matuoklis buvo uždengtas ir nerodė automobilio greičio vairuotojui. Taip dvi savaites buvo renkami duomenys. Kitame etape, trukusiame nuo sausio 17 iki sausio 31 dienos, vairuotojams buvo rodomas jų greitis – žalia spalva, jei neviršija, ir raudona spalva, jei viršija leistiną greitį.

Šioje Viršuliškių gatvės atkarpoje transporto priemonių greitis ribojamas iki 40 kilometrų per valandą. Spėjama, kad eksperimento duomenys parodys kur kas didesnį vidutinį greitį.

Šios priemonės pagrindinis tikslas – laikui bėgant sumažinti vidutinį bendro transporto srauto važiavimo greitį iki kelio ženklais ribojamo greičio.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės eismo valdymo poskyrio vyr. specialisto Tomo Kamaičio, „tokio tipo greičio fiksavimo įrenginiai yra plačiai paplitę Europoje. Jie rengiami magistraliniuose keliuose, krašto keliuose, judraus ir ramaus eismo gatvėse gyvenamųjų namų rajonuose”.

„Dauguma vairuotojų, vairuojančių automobilius Vilniaus mieste, „važiuoja iš atminties” ir nestebi kelio ženklų. Įrengus naują kelio ženklą, vairuotojai dažniausiai jo nesilaiko. Tokia pati situacija yra ir su esamais įspėjamaisiais ir greitį ribojančiais ženklais pavojingose gatvių vietose – ties mokyklomis ir pėsčiųjų perėjomis”, – sakė T. Kamaitis.

„Mūsų tikslas yra pateikti tokią įspėjamąją eismo saugumo priemonę, kuri priverstų vairuotoją „pabusti” ir atkreipti dėmesį į įspėjimus ir eismo apribojimus, informuojančius vairuotoją įvažiavus į ypač pavojingą gatvės ruožą, kuriame privalu laikytis visų Kelių eismo taisyklių reikalavimų”, – teigė demonstracinio greičio matuoklio eksperimento sumanytojai.

Šis greičio fiksavimo prietaisas – tai vairuotojo savikontrolės priemonė, galinti informuoti, drausminti ir padėti vairuotojams saugiai vairuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.