Prezidentui įteikta 25 tūkst. parašų prieš LEO LT

Daugiau kaip 25 tūkst. žmonių jau pasirašė prieš kelias dienas paskelbtą peticiją prieš Atominės elektrinės įstatymo pataisų projektą. Ketvirtadienį neformalių judėjimų koalicijos, judėjimo „už Lietuvą be kabučių” ir Naujosios Kairės” atstovai į Prezidentūrą atnešė jau antrą stirtą parašų po peticija.

Šia peticija reikalaujama, kad Prezidentas vetuotų Atominės elektrinės įstatymo pataisas, o dabartinėmis sąlygomis LEO LT nebūtų įteisintas.

Akcijos iniciatoriai įsitikinę, kad tokiomis derybos „po kilimu” ir be konkurso buvo pažeisti tarptautiniai šalies įsipareigojimai – Orhuso konvencija.

Neformalių judėjimų dalyviai ketvirtadienį negavo leidimo S. Daukanto aikštėje surengti akciją. Vilniaus miesto savivaldybė tokio leidimo nesuteikė dėl sostinėje vykstančio NATO gynybos ministrų susitikimo. Dėl to peticiją pasirašę Lietuvos piliečiai mano, jog tik tokia forma – parašu – gali pasisakyti prieš LEO LT projektą.

Savo parašais žmonės reikalauja paaiškinti, kodėl valstybė „amžiaus sandėrio” partneriu be konkurso pasirinko „NDX energiją”.

Net ir negavus leidimo buvo planuota, jog ketvirtadienį S.Daukanto aikštėje piketuoti susirinks tėvai su kūdikiais. Vis dėlto numatytu laiku jie nesusirinko.

Pirmoji piketo akcija prieš LEO LT prie Prezidentūros buvo surengta trečiadienį.Tokiomis protesto akcijomis, Prezidentas Valdas Adamkus yra raginamas vetuoti AE įstatymo pataisas.

Leidimas piketuoti duotas penktadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.