Lietuvoje tranzitas į Kaliningradą geležinkeliais bus stebimas vaizdo kameromis

Lietuvoje tranzitinių traukinių, vykstančių į Kaliningradą, tarpinėse geležinkelio stotyse ir prie Vokės tilto bus įrengtos vaizdo kameros.
Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima” pranešė, kad pasirašė atitinkamą sutartį su Policijos departamentu, ir atliks darbų už 4,8 mln. litų. Planuojama, kad bus diegiama IBM įranga.

„Svarbūs geležinkelio objektai ar kelio ruožai bei jų teritorijos bus stebimi visą parą, naudojamos ne tik įprastos, bet ir IR jautrios vaizdo kameros, skirtos geresniam matymui nepakankamo apšvietimo sąlygomis. Kameros užtikrins, kad žmogus būtų matomas visu ūgiu, atpažįstamas iš rūbų ir veido. Taigi, galima drąsiai teigti, kad policija turės labai tikslius pažeidėjo duomenis, taip pat informaciją apie pažeidimo vietą ir tai gerokai palengvins pareigūnų darbą”, – teigė „Fimos” Apsaugos sprendimų departamento direktorius Giedrius Zaicevas.

„Fima” su Policijos departamentu pasirašė susitarimą dėl pirmojo ilgalaikio projekto etapo, kuris bus įgyvendintas iki šių metų birželio.

Šis projektas vykdomas pagal Vyriausybės patvirtintą specialiąją Kaliningrado tranzito programą.

„Fima” teikia duomenų apdorojimo ir perdavimo, automatikos, apsaugos, elektronikos bei telekomunikacijų sprendimus, taip pat siūlo sprendimus šiuolaikiniam miestui. Bendrovė, kurioje dirba 350 aukštos kvalifikacijos specialistų, yra įtraukta į NATO skelbiamuose konkursuose galinčių dalyvauti įmonių sąrašą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.