Rusijoje oficialiai prasidėjo rinkimų kampanija

Šeštadienį oficialiai prasidėjo kovo 2 dieną numatytų prezidento rinkimų kampanija žiniasklaidoje, naujienų agentūrai AFP sakė centrinės rinkimų komisijos atstovė.
Nenorėjusi skelbti savo pavardės CRK atstovė patvirtino, jog prasidėjo visą mėnesį truksianti kampanija, kurios metu žiniasklaida yra įstatymu įpareigota nemokamai suteikti vietos kandidatų reklamai ir debatams.

Tiesa, žiniasklaidoje beveik nebuvo ženklų apie kampanijos pradžią, nes rinkimų transliacijos prasideda pirmadienį, pirmąją rinkimų kampanijos darbo dieną, sakė atstovė.

Valstybės dienraštis „Rossijskaja Gazeta” per aštuonias skiltis išspausdino valdančiosios „Vieningosios Rusijos” programą, kuri baigiama sakiniu: „Mes laikome save viso Rusijos tūkstančio metų valstybingumo patriotinių tradicijų tęsėjais”.

Mažai analitikų abejoja, jog pergalė atiteks prezidento Vladimiro Putino remiamam pirmajam premjero pavaduotojui Dmitrijui Medvedevui.

D.Medvedevas ketina sustiprinti savo dominavimą eteryje, šeštadienį dalyvaudamas 65-osiose Staliningrado mūšio metinėse, kurios vyks šiame pietiniame mieste, vėliau pervadintame Volgogradu.

Pastarosiomis savaitėmis D.Medvedevo kelionės po šalį buvo nuolat nušviečiamos žinių laidose, nors Kremlius nesiliauja tvirtinti, jog tai buvo darbinės kelionės, o ne rinkimų kampanijos dalis.

D.Medvedevas nusprendė nedalyvauti televizijos debatų laidose.

Į prezidentus taip pat kandidatuoja Liberalų demokratų partijos lyderis ultranacionalistas Vladimiras Žirinovskis, Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas ir demokratų partijos lyderis Andrejus Bogdanovas.

Nepaisant to, kad G.Ziuganovas ir V.Žirinovskis kartais viešai kritikuoja Kremlių, jiedu turi parlamento palaikymą. Save iškėlęs A.Bogdanovas politiniame gyvenime iš viso beveik nežinomas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.