Kliba Seimo pirmininko pavaduotojo A.Kubiliaus kėdė

Parlamente renkami parašai, kuriais dėl Seimo statuto pažeidimų esą šališkai pirmininkaujant Seimo posėdžiui siūloma iš parlamento pirmininko pavaduotojo pareigų atleisti konservatorių Andrių Kubilių.
Tai žurnalistams patvirtino liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Algis Čaplikas. Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė BNS sakė, kad parašus renka įvairios frakcijos, ir socialdemokratai prisideda prie šios iniciatyvos.

„Dėl šiurkščių Seimo Statuto pažeidimų ir destrukcijos vedant vakarykštį Seimo posėdį”, – BNS A.Kubiliaus galimo atstatydinimo priežastis apibendrino I.Šiaulienė.

Valdantieji pasipiktino A.Kubiliaus pirmininkavimu posėdžiui, kuriame buvo svarstomas Vyriausybės siūlymas pataisas dėl „Leo LT” steigimo ir Nacionalinio investuotojo formavimo Seime priimti ypatingos skubos tvarka. Seimas ketvirtadienį ypatingai skubai nepritarė.

Jei A.Kubilius būtų atstatydintas iš Seimo pirmininko pavaduotojų, jis netektų ir Europos reikalų komiteto pirmininko posto, nes pagal Statutą šiam gali vadovauti tik Seimo vicepirmininkas.

Valdantieji abu šiuos postus yra pažadėję naujiesiems koalicijos partneriams socialliberalams. Socialliberalų prezidiumas į šiuos postus jau paskyrė ir kandidatą – buvusį užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.