LRT vadovo kėdė kliba

Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT) netrukus vėl turėtų apimti politinė karštinė. Šįkart ji bus susijusi su peripetijomis dėl naujo vadovo skyrimo.
Kaip rašo dienraštis „Kauno diena”, balandžio 3 d. baigiasi LRT generalinio direktoriaus Kęstučio Petrauskio penkerių metų kadencija. Naujas generalinis direktorius turėtų būti renkamas organizuojant viešąjį konkursą ir formaliai skiriamas LRT tarybos, suformuotos iš valstybinių institucijų bei visuomeninių organizacijų atstovų, sprendimu.

K.Petrauskis gal ir nebūtų prieš vadovauti nacionaliniam transliuotojui dar penkerius metus. Tačiau vis garsiau kalbama, kad jis nebeturi daugumos iš 12-os LRT tarybos narių palaikymo.

„Ši taryba, regis, laiko savo garbės reikalu atsikratyti K.Petrauskio”, -sakė pavardės skelbti nenorėjęs LRT darbuotojas. Todėl esą bus dedamos visos įmanomos politinės pastangos siekiant paskirti naują LRT vadovą.

K.Petrauskio veikla šiam einant LRT generalinio direktoriaus pareigas nepatenkinti ir nemažai Seimo narių. Jie neslepia, kad jam gali tekti paieškoti kito darbo. LRT veiklą prižiūrinčio Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas dienraščiui sakė, kad dabartinio LRT vadovo galimybės išsaugoti postą vertintinos kaip „50 ir 50”.

„Kaip administratorius jis turi daug pliusų. Per pastaruosius penkerius metus LRT ūkis sutvarkytas labai gerai. Bet dėl nacionalinio transliuotojo programų turinio K.Petrauskis sulaukia ir mūsų komiteto, ir dalies tarybos narių priekaištų. Tačiau ne visada į tas pastabas atsižvelgiama”, – sakė V.Domarkas.

Anot parlamentaro, LRT nuolat buvo išsakoma priekaištų dėl itin prastų Lietuvos televizijos pirmojo kanalo laidų ir dėl to, kaip jos išdėstomos programų tinklelyje.

Kiek anksčiau K.Petrauskis dienraščiui tvirtino dar neapsisprendęs, ar sieks vadovauti LRT dar vieną kadenciją. LRT generalinis direktorius sutiko, kad dėl nacionalinio transliuotojo programų turinio jo ir tarybos nuomonės ne visada sutampa. Generalinis direktorius neabejojo, kad Seimo rinkimų metais politinės partijos aktyviai stengsis didinti savo įtaką LRT.

„Artėjant rinkimams ne viena partija dėliojasi šachmatus ir, žinoma, norėtų turėti čia įtakos. Kol aš buvau, turbūt niekas nenorėjo man prikišti, kad kokia nors viena partija buvo uzurpavusi eterį. Todėl, matyt, nesu tinkama kandidatūra nė vienai partijai”, – sakė K.Petrauskis.

K.Petrauskis yra 14-as LRT generalinis direktorius.

Dėl nacionalinio transliuotojo vadovo posto nuolat virė nuožmi politinė kova. Kiekviena Seime susidaranti dauguma stengėsi pakeisti įstatymus taip, kad LRT taryboje būtų kuo daugiau tai daugumai lojalių atstovų ir jie paskirtų „teisingą” generalinį direktorių.

K.Petrauskis yra pirmas LRT generalinis direktorius, kuris šiame poste išbuvo visą penkerių metų kadenciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.