„Žalgiris” ir svečiuose pasiryžęs laimėti

Kauno „Žalgirio” komanda į Ispaniją išvyko svajodama apie trečiąją vietą grupėje. Šiandien kauniečiai Vitorijos mieste žais paskutines Eurolygos A grupės rungtynes su „Tau Ceramica”. Laimėję pergalę, jie užimtų trokštamą poziciją.

Žaisti paskutiniųjų rungtynių su komanda išvyko ir vidurio puolėjas Michaelas Bradley. Amerikietis dėl traumos praleido trejas Eurolygos rungtynes, tačiau pirmadienį jau pradėjo su komanda sportuoti ir trokšta išbėgti į aikštę.

Pakartoti labai sunku.
„Bus labai sunku pakartoti tai, ką padarėme per pirmas rungtynes Kaune, – prisimindamas pirmojo rato dvikovą, kurią žalgiriečiai laimėjo 95:92, prieš kelionę Eurolygos svetainei pasakojo vyriausiasis Kauno klubo treneris Rimantas Grigas. – Tačiau rimtai rengiamės šioms rungtynėms, nes pergalė padėtų pakilti į trečiąją vietą grupėje.”

Po 13 turų „Žalgiris” ir „Tau Ceramica” turi po 8 pergales, todėl kauniečiams užtektų laimėti nors ir vienu tašku, kad galutinėje rikiuotėje būtų tretieji.

„Visi suprantame, kad trečioji vieta grupėje labai pagelbėtų ir suteiktų galimybę žaisti su sąlygiškai mažiau pajėgiais varžovais kitame etape, – tą pačią mintį tęsė Dainius Šalenga. – Nebus tragedijos, jei pralaimėsime, tačiau mėginsime siekti pergalės. Kodėl nepakilus į trečiąją vietą?”

Pernai Ispanijos lygoje žaidęs D.Šalenga žino, kad laimėti Vitorijoje yra be galo sunku. Kad įveiktų „Tau Ceramicą”, kauniečiai, anot krepšininko, „turi sužaisti labai gerai”.

Tokios pat nuomonės yra ir R.Grigas: „Labai sunku prieš juos gintis, nes aukšti žaidėjai yra mobilūs ir gali pataikyti iš toli. Tai reiškia, kad mūsų krepšininkai turės išeiti iš baudos aikštelės ir ten palikti tuščias erdves.”

Atėjo T.Klimavičiaus eilė?
Netylant kalboms apie galimą „Žalgirio” naujoką, vienas didžiausių Graikijos sporto tinklalapių pranešė, kad „Žalgirį” netrukus turėtų papildyti Larisos „AEL Olimpia” komandos sunkusis krašto puolėjas 25 metų 204 cm ūgio Tadas Klimavičius. Kitoje graikų svetainėje skelbiama, kad derybos tarp „Žalgirio” ir „AEL Olimpia” jau artėja prie pabaigos, o rankomis gali būti sukirsta netrukus. Anot tinklalapio, T.Klimavičius išreiškė norą grįžti į tėvynę.

„Žalgirio” komunikacijos direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad Tadas šį sezoną rungtyniauja Graikijoje, todėl informacijos neverta komentuoti.

Skandalas Vitorijoje

Kaip vakar skelbėme, „Tau Ceramicą”, kurioje rungtyniauja Simas Jasaitis, šį pirmadienį sudrebino skandalas. Bilbao mieste Simas su trimis komandos draugais – dviem amerikiečiais ir ispanu – važiuodami lengvuoju automobiliu pateko į avariją – įsirėžė į kelio apsauginę sienelę. Teigiama, kad prie vairo sėdėjo S.Jasaitis. Manoma, kad krepšininkams gali tekti paploninti piniginę, nes pažeidė klubo vidaus tvarką – naktį šlaistėsi kitame mieste. Taip pat teigiama, kad į eismo įvykį atvykusi policija patikrino prie vairo sėdėjusio S.Jasaičio blaivumą ir jo organizme rado 0,37 promilės alkoholio.

Ispanijos įstatymai draudžia viršyti 0,25 promilės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.