Pamarys jau tapo potvynio įkaitu

Šeštadienį po stipraus vėjo ir lietaus pajudėjo ledai Nemuno žemupyje. Ledo lytys užkimšo Atmatos vagą žiotyse. Vanduo ir ledo lytys plūstelėjo į Miniją bei Šyšą. Užsikišo ir šių upių žiotys.

Sparčiai kilęs vanduo užliejo pievas ir apsėmė Šilutės-Rusnės kelio atkarpą, maždaug 300 metrų. Ten vakar vandens lygis buvo apie 11 cm.

Dešiniajame Šyšos upės krante to paties pavadinimo kaime gyventojai atkirsti nuo sausumos. Ledo sangrūda upėje neduoda galimybės per ją persikelti, tad lieka tik vienas būdas: plaukti per pievas iki Šilutės.

Sekmadienį gelbėtojų pagalbos prašėsi viena Šyšos kaimo gyventoja – iki miesto išvežti jos vaikai, kuriems šiandien reikia eiti į mokyklą. Netikėtas potvynis juos laikė apsuptyje.

Gelbėtojai pievomis aerokateriu priplaukė prie sodybos ir išplukdė 8 ir 12 metų vaikus.

Hidrologų duomenys verčia nerimauti, nes ir taip labai ištvinusi Minija dar laukia lietaus vandens porcijos. Ties Lankupiais nebeliko nė poros metrų, ir vanduo gali pradėti veržtis per pylimus. Tai gali atsitikti jau artimiausiomis dienomis, jei nenurims vėjas, o Kuršių marių vandens lygis ir toliau liks aukštas. Tuomet būtų užlietas ir kelias Šilutė-Klaipėda.

Mažesni upeliai, kaip Veivirža, Tenenys, Šyša, jau išsilieję.

Kol kas daugiau pagalbos prašymų ir incidentų dėl potvynio neužfiksuota. Visos tarnybos pasiruošusios įvairiems netikėtumams, tad prireikus gyventojai gali kreiptis į gelbėjimo tarnybą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.