Rusija turi pripažinti teigiamas permainas Estijoje ir Latvijoje tautinių mažumų klausimu, mano ESBO komisaras

Rusijos valdžia turi pripažinti teigiamas permainas, kurios vyksta Estijoje ir Latvijoje tautinių mažumų klausimu, mano Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) aukštasis komisaras Knutas Vollebaekas (Knutas Volebekas).
Praėjusią savaitę lankęsis Maskvoje K.Vollebaekas interviu leidiniui „Kommersant” pareiškė, atsakydamas į klausimą dėl tautinių mažumų padėties Estijoje ir Latvijoje, kad „ją sprendžia ir Estijos, ir Latvijos valdžia”. Bet ir Rusijos valdžia neturėtų pilti alyvos į ugnį, – jai derėtų pripažinti ten vykstančias pozityvias permainas”.

„Dar vienas svarbus akcentas: Rusijai ir Baltijos šalims derėtų susitarti dėl savo istorijos traktavimo, kad neįsipliekstų konfliktai. Tai būtų naudinga visiems”, – pažymėjo ESBO komisaras.

Komentuodamas Estijos valdžios ketinimą pradėti mokyti valstybinės kalbos šalyje gyvenančius kitos tautybės piliečius dar ikimokyklinėse įstaigose, komisaras sakė, kad „aukštojo komisaro biuras, kaip ir Rusijos valdžia, pripažįsta kiekvienos valstybės teisę mokyti nacionalinės kalbos savo teritorijoje gyvenančius piliečius”. „Manau, su tuo visi sutiks. Bet mes turime įsitikinti, kad mažumos turi teisę mokytis ir savo kalba. Būtent šiandien tai ir darome”, – pabrėžė K.Vollebaekas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.