Valstiečius liaudininkus drasko vadų nesutarimai

Valstiečius liaudininkus drasko partijos pirmininkės Kazimiros Prunskienės ir jos pavaduotojo Ramūno Karbauskio nesutarimai. Pastarasis sąjungos suvažiavime žada kelti klausimą dėl pasitikėjimo juo ir taip išspręsti įsisenėjusį konfliktą.

Pasak R.Karbauskio, praėjusioji taryba, pašalinusi jį iš derybų grupės, derinusios valstiečių liaudininkų ir Pilietinės demokratijos partijos susijungimo reikalus, tiesiogiai pareiškė nepasitikinti partijos pirmininkės pavaduotoju. Esą panašūs nepasitikėjimo signalai sklinda ir iš partijos pirmininkės K.Prunskienės laiškų partiečiams.

Šeštadienį prieš suvažiavimą vykusioje partijos taryboje R.Karbauskis prašė iš karto papildyti darbotvarkę ir leisti jam pasisakyti. Jis sakėsi nebenorįs būti partijos griovėju, kaip kad yra vadinamas, todėl jeigu suvažiavimas nuspręsiąs, jog nebepasitiki vienu iš Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkės pavaduotojų, tuomet, pasak R.Karbauskio, jo „problema bus išspręsta”.

Vadų nesutarimų taryboje išspręsti nepavyko: nors dauguma jos narių prašė R.Karbauskio nekelti „savo personalinio” klausimo visame suvažiavime, tačiau šis buvo neperkalbamas.

Tuo metu K.Prunskienė nesutarimų nesureikšmina. Pasak jos, tarp suvažiavimų tarybai vadovauja pirmininkas ir taryba, o R.Karbauskis neturi palaikymo taryboje, todėl nesuskaldys partijos.

„Tarp suvažiavimų tarybai vadovauja pirmininkė ir taryba. Ir būtent sprendimai priimti bendrai. (…) Vienas narys negali visko apversti. Demokratijos nieks šitaip nesupranta, kad vienas žmogus apsprendžia prieš daugumą savo valia”, – žurnalistams aiškino K.Prunskienė.

Valstiečių liaudininkų lyderė taip pat atmeta R.Karbauskio kaltinimus, neva ji žygiuoja savo asmeninių ambicijų vedamu keliu ir nesirūpina partijos reikalais. „Jam taip atrodo, nes neklausau taip, kaip jam norėtųsi. Tokiu atveju visi tenkinam savo ambicijas, o vienas tenkina visos tautos valią”, – atkerta K.Prunskienė.

K.Prunskienės ir R.Karbauskio nesutarimai kilo po to, kai valstiečiai liaudininkai aplink save ėmė burti kitas politines partijas, o pernai lapkritį partijos taryba pritarė susijungimui su Seimo pirmininko Viktoro Muntiano vadovaujamais „pilietininkais” ir davė mandatą pradėti derybas su Lenkų rinkimų akcija.

R.Karbauskis priešinosi „tuoktuvėms” su vadinamaisiais „muntianininkais”, nes šie esą yra nepatikimi. Šiuo metu, pasak R.Karbauskio, šis klausimas jau „guli stalčiuje” ir nebėra aktualus, nes pilietininkai Seime sukūrė atskirą savo frakciją ir taip esą parodė, jog nenori bendradarbiauti.

Patys pilietininkai atsiskyrimą Seime motyvavo partinio tapatumo išsaugojimo siekiais, tačiau manoma, jog taip tikimasi išsaugoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo postą, kurią plėsdami valdančiąją koaliciją socialdemokratai pažadėjo Naujajai sąjungai.

Nors pilietininkų prisijungimo klausimas lieka „įšaldytas”, tačiau nesutarimai tarp valstiečių liaudininkų pirmininkės ir pirmojo jos pavaduotojo nemažėja. R.Karbauskis yra pateikęs partijos įstatų pataisas, kurios leistų sąjungos viduje steigti frakcijas. Šios pataisos turėtų būti svarstomos kitame suvažiavime.

„Tų frakcijų partijoje atsiras nemažai. Yra jaunimo daug partijoje ir taip toliau. Čia nėra kokių nors užslėptų tikslų. (…) Man nereikia kurt frakcijų, kad turėčiau įtaką, čia ne tas klausimas”, – BNS sakė R.Karbauskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Valstiečius liaudininkus drasko vadų nesutarimai"

  1. Zvilna

    Jau nebedrąsko nesutarimai. Karbauskiukas išmestas už partijos borto.

  2. Zkowna

    Na, na…ar nesupaprastinai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.