Artėjant rinkimams vienijasi dešinieji

Konservatoriai, prie jų prisidėti ketinantys krikščionys demokratai ir tautininkai, taip pat Liberalų sąjūdis ir nepartiniai visuomenės veikėjai įkūrė koaliciją „Vardan Lietuvos”.

Dešiniųjų koalicija buriama kaip neformalus politinių partijų, visuomeninių organizacijų ir įvairių sričių ekspertų susivienijimas. Tėvynės sąjungos (TS, konservatorių) lyderis Andrius Kubilius pabrėžė, kad šia iniciatyva siekiama kokybiškesnės Lietuvos politikos ir partijų bendradarbiavimo. Jis taip pat teigė, jog dešiniųjų koalicija pravers rengiantis Seimo rinkimams, kad nebūtų konkuruojama tose pačiose vienmandatėse apygardose. „Rinkimai ir ilgalaikė ateitis – tarpusavyje susiję dalykai. Mums pavyko rasti formą, leidžiančią bendram darbui vienytis ir nepartiniams žmonėms, kurie yra didžiausi savo srities ekspertai”, – aiškino A.Kubilius.

Konferencijai parengtoje koalicijos Septynių stulpų programoje nurodomos didžiausios šalį kamuojančios problemos. Esminėmis blogybėmis dešinieji įvardijo politinės valios stoką, skurdą, nelygybę, korupciją, alkoholizmą, savižudybes. Programoje taip pat pabrėžiama, kad mūsų valstybėje nenorima kurti.

Dešiniųjų konferencijoje dalyvavo valdančiosios koalicijos atstovas, „pilietininkas” Algimantas Matulevičius. Šiuo metu viešai svarstoma, kad valdantiesiems reiškiant nepasitenkinimą dėl jo veiklos, kaip Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko, veiklos, A.Matulevičius esą linksta pereiti į TS frakciją Seime.

Vakar Seimo NSGK vadovas neigė turįs tokių ketinimų, o dešiniųjų konferencijoje tikino dalyvavęs kaip parlamentaras. „Tai ne tik Tėvynės sąjungos renginys, į jį kvietė daugelį, net individualistus”, – sakė A.Matulevičius. Anot jo, Pilietinės demokratijos frakcija Seime nesvarstė galimybės šlietis prie dešiniosios koalicijos. Tačiau A.Matulevičius pripažino, kad artėjant rinkimams „pilietininkai” linkę draugauti su daugeliu partijų.

TS lyderis A.Kubilius paaiškino, kad kviesdami A.Matulevičių į renginį konservatoriai išreiškė jam solidarumą, nes komiteto vadovas esą patiria valdančiosios koalicijos partnerių „priespaudą”. „Vertinome jo pastarojo meto veiklą komitete. Nors jis nėra tobulybė, kurią dievintume ir šlovintume, matydami, ką mėgina su juo daryti koalicijos partneriai, sakome, kad esame kartu gindami tas pozicijas, kurias gina ir jis”, – kalbėjo A.Kubilius. Jis sakė neturintis abejonių, kad būtų pritarta A.Matulevičiaus įsitraukimui TS frakciją Seime, jeigu jis pareikštų tokį norą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.