JAV valstybės sekretorė C.Rice Lietuvos prezidento V.Adamkaus pasisakymą pavadino „hiperbolizuota nesąmone”

JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice netiesiogiai sukritikavo Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus kalbas dėl naujo Šaltojo karo grėsmės, pavadindama tokią nuomonę „hiperbolizuota nesąmone”, rašo portalas lrt.lt.
„Galimas dalykas, jog niekas nėra taip aišku, kaip tai, kad mes neturime jokių amžinų priešų Rusijoje. Ponios ir ponai, pastarosios kalbos apie Šaltąjį karą yra hiperbolizuota nesąmonė”, – trečiadienį Pasaulio ekonomikos forume Davose sakė C.Rice.

V.Adamkus šią savaitę apie galimą Šaltojo karo atsinaujinimą kalbėjo įtakingam britų dienraščiui „The Financial Times”.

„Kyla klausimas, ar smarkus finansinis atsigavimas naujai Rusijos vadovybei nėra stimulas grįžti prie Šaltojo karo”, – sakė jis.

„Tai didelis klaustukas. Aš netikiu, kad šiuo metu bet kuris iš mūsų, didelis ar mažas – Europos Sąjunga, JAV ar kitos didžiosios jėgos – turi galutinį atsakymą. Bet tikiu, kad tas pats klausimas yra kiekvieno vakariečio galvoje”, – teigė V. Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "JAV valstybės sekretorė C.Rice Lietuvos prezidento V.Adamkaus pasisakymą pavadino „hiperbolizuota nesąmone”"

  1. bigcatwar

    JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice netiesiogiai sukritikavo 🙄 na paemus kaip musu prezidentas isivaizduoja eil etapa karo tarp pasaulio ir rusijos as nezinau. bet cia yra keleta bet. .Speju V.Adamkus hiperbolizavo senaja savoka siai dienai. Deja H.w. perejes i kita erdve jau nuo 90m bet deja l.r. to nezino na yra kaip yra. keitesi savokos ir prioritetai-negalima teigt kad tas etapas tik politinis deja ir technologinis labiau…Speju bigcatwar zodziai ne viesiem daplauks ..

  2. Cibulis

    Pavadinimas perdėtas arba neįsigilinusio veikėjo.Savo kalboje šaltąjį karą minėjo ir ministras Lavrov.Serbijoje Rusijos diplomatijos ir verslo pergalė prieš ES.Nereikėtų pūsti rusiškos propagandos versijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.