Lietuvos specialiosios tarnybos sulaikė ginklus pirkusį airių radikalą

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai Vilniuje tarptautinės operacijos metu antradienį sulaikė radikalios Airijos respublikonų organizacijos lyderio brolį, kuris, kaip teigiama, bandė įsigyti ginklų.

Sulaikymo faktą BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovės spaudai Aurelija Juodytė. Išsamesnę informaciją apie šį sulaikymą prokuratūra ketina pateikti vėliau.

Valstybės saugumo departamento atstovas spaudai Vytautas Makauskas BNS sakė, kad Lietuvos saugumas nekomentuoja šio įvykio.

„Tikrosios Airijos respublikonų armijos” (Real IRA) ginklų pirklys Michaelas Campbellas (Maiklas Kembelas) buvo sulaikytas bendros Lietuvos ir Airijos policijos bei tarptautinių saugumo organizacijų pajėgų operacijos metu, pranešė portalas „Independent.ie”.

35-erių M.Campbellas buvo suimtas kartu su moterimi, kuomet jis derėjosi su tarptautinių ginklų prekeiviu apsimetusiu policijos pareigūnu.

Spėjama, kad ginklai buvo skirti atskilusiai „Real IRA” grupuotei, kuriai vadovauja M.Campbello brolis Liamas.

Ši organizacija yra įtariama susijusi su pasikėsinimu praėjusių metų lapkritį nužudyti Šiaurės Airijos policijos pareigūną.

„Real IRA” yra sukarinta organizacija siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo – Vieningos Airijos, t.y. Airijos Respublikos ir Jungtinei karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.