Gimnazistai per pertrauką užtraukė „žolės”

Vienos Šiaulių gimnazijos penkiolikmečiai per ilgąją pertrauką nuėjo ne į valgyklą, o į šalia mokyklos esančių daugiabučių namų kiemą. Čia sėdo į palaikį automobilį ir užsirūkė. Kaip įtariama – marihuanos.

Praėjusį ketvirtadienį penki Šiaulių gimnazijos pirmokai, bendraklasiai, per ilgąją pertrauką nuėjo į daugiabučių kieme stovintį automobilį „Ford Fiesta”. Netrukus policijai paskambino anonimas ir pranešė, kad minėtame kieme, automobilyje, sėdi jaunuoliai ir šiukšlina.

Spruko į mokyklą.
Operatyviai atvykę pareigūnai išgąsdino jaunuolius. Trys iš jų pasipustė padus ir išsilakstė į skirtingas puses, o du buvo iš karto sulaikyti. Pabėgusieji nulėkė tiesiai į mokyklą, kur juos netrukus sulaikė policininkai.

Pareigūnai automobilyje rado iš plastikinio butelio pagamintą kaljano principu rūkomą pypkę. Jaunuoliai prisipažino, kad rūkė „žolę”, tačiau ar tai tiesa, bus nustatyta ištyrus rūkorių šlapimą. Šiauliuose yra pasitaikę atvejų, kai narkotikų prekeiviai vietoj marihuanos parduodavo džiovintų lapų.

Norėjo pabandyti.
Rūkorių auklėtoja Giedrė Narkevičiūtė buvo šokiruota. Ji vaikus apibūdino kaip neblogai besimokančius ir neturinčius elgesio problemų. Auklėtoja buvo įsitikinusi – jei vaikai rūkė žolę, tai buvo jų pirmas kartas.

G.Narkevičiūtė pastebėjo, kad trys į klasę atbėgę penkiolikmečiai buvo perbalę: „Tikriausiai labai išsigando policijos.” Policijos nuovadoje buvo pastebėta, kad jaunuoliai šiek tiek apsvaigę, tačiau stipraus narkotikų poveikio nebuvo pastebėta.

Auklėtojai ir kitiems pedagogams pareigūnai pasakė tik tiek, kad visos įvykio detalės paaiškės po dviejų savaičių.

Raudoną „Ford Fiesta” automobilį buvo įsigiję keletas iš rūkorių. Policijos duomenų bazėje pažymėta, kad ši mašina jau sunaikinta. Buvęs „Ford Fiesta” savininkas policijai pristatė pažymą, kad šio automobilio jau nebėra, tačiau jis taip ir liko stovėti kieme.

Įkalčių liko

Viename Dainų gatvės daugiabučių kieme minėtoji „Ford Fiesta” vakar tebestovėjo. Automobilis buvo neužrakintas. Ant sėdynių ir bagažinės dangčio buvo matyti tabako arba kitokio džiovinto augalo likučių. Ant galinės sėdynės mėtėsi suplėšyta cigaretė, o salone – folijos gniužulas ir plastikinio butelio dangtelis.

Radiniai liudija, kad automobilyje galėjo būti rūkomas ne vien tabakas.

Jei bus nustatyta, kad penkiolikmečiai rūkė „žolę”, jų tėvams gresia administracinė atsakomybė – bauda iki 500 litų.

Pernai Šiauliuose buvo sulaikytas vienas šešiolikos metų neturintis žolės rūkytojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Gimnazistai per pertrauką užtraukė „žolės”"

  1. Nijolė

    Kodėl dėl vaikų ,esančių mokykloje,atsakomybę turi prisiimti vien tėvai?Gal tas vaikas namuose yra pavyzdingas?Kodėl mokyklos neatsakingos už vaikus?Palaida bala ir daugiau nebėra ko pridurti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.